Norrby närmre kontraktet efter överkörning - Umeå allt närmre nedflyttning

Norrby körde över Umeå med hela 6-0 hemma under lördagen.
Nu tar man ett steg nämre superettan-spel 2021, medan Umeås chanser blir allt sämre.

Halmstads 6-0-seger mot Gif Sundsvall var inte den enda 6-0-segern i superettan under lördagen. Det blev även resultatet när Norrby tog sig an Umeå på hemmaplan i Borås.

Robin Strömberg gav Norrby 1-0 efter bara 25 sekunder av matchen. Innan halvtid skulle Rasmus Örqvist och Dijan Vukojevic dessutom hinna ge hemmalaget 2-0 och 3-0 - och i den andra halvleken fortsatte islossningen för Norrby.

Nicklas Savolainen gjorde 4-0 i den 67:e minuten, i den 73:e satte Dardan Rexhepi 5-0 och i den 79:e minuten slöt Robin Strömberg cirkeln genom att även göra matchens sista mål till 6-0.

Nu är Norrby två placeringar ifrån kvalplats ner till division ett med två matcher kvar att spela. Visserligen kan Örgryte gå om i fall man besegrar Västerås borta under söndagen, men då Norrby har 13 mål bättre målskillnad än AFC Eskilstuna, som ligger precis ovanför strecket, så blir det i så fall Eskilstuna som trillar ner på kvalplats.

För Umeås del behövs det nu mycket för att man ska hålla sig kvar i superettan. Efter lördagens förlust ligger man på nedflyttningplats, fyra poäng ifrån kvalplats, vilket innebär att man måste vinna båda av sina två avslutande matcher medan Örgryte eller Dalkurd förlorar båda sina.

I de två avslutande omgångarna möter Norrby Dalkurd och AFC Eskilstuna, medan Umeå möter Västerås och Örgryte.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.