Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Norrby-tränaren lämnar - civila karriären sätter stopp

Foto: Bildbyrån.

Norrbys tränare Simon Eriksson lämnar klubben.
Tiden räcker inte till för att gå pro-utbildningen och bli färdigutbildad tränare på grund av den civila karriären.
Jag hade kunnat fortsätta att träna laget, men med alla utbildningstillfällen gick det inte inte att få ihop jobbet, säger Eriksson till Norrbys hemsida.

Norrby har varit en av överraskningarna i superettan 2017 och laget, som av många tippades sluta sist, hamnade till slut på en tionde plats. Nu kommer dock ett tungt avbräck inför nästa säsong.

Under torsdagen bekräftade Boråslaget att tränaren Simon Eriksson lämnar klubben och under fredagen kom förklaringen. Eriksson behöver gå den tvååriga pro-utbildningen för att bli färdigutbildad elittränare och tanken var att han skulle påbörja den i januari. Nu har han dock valt att avbryta sitt samarbete med Norrby då den civila karriären tar upp för mycket tid.

 Det var utbildningen som inte gick att kombinera med min civila karriär. Jag hade kunnat fortsätta att träna laget, men med alla utbildningstillfällen gick inte inte att få ihop jobbet, säger han till Norrbys hemsida.

Eriksson har tränat Norrby i totalt 5,5 år och berättar att det var ett känslosamt avsked från klubben.

Jag och sportchefen David Kryssman hade pratat om det i cirka en månad, så jag var lite förberedd. Men det är klart att det blev känslosamt igår. Men nu känns det ganska bra.

Publicerad 2017-11-17 kl 12:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons