Ny hemmaseger för Hammarby - slog Västerås med 3-1

1-0 Paulinho Guará (58)
2-0 Sema (75)
2-1 Nilsson (82)
3-1 Dahl (str) (95)

Hammarby har radat upp chanser - men utdelningen dröjer nästan en timme. Efter en hörna avslutar Paulinho i stolpen, får själv returen - och forcerar in bollen till 1-0 inför 7500 åskådare på Söderstadion.

En kvart senare är det dags igen. Västerås slår en hörna som målvakten Johannes Hopf greppar. Han spelar ut bollen snabbt till Max Forsberg och kontringen är ett faktum. Hammarby fyller på med mycket folk, och den som får bollen är Maic Sema. Helt fri slår han behärskat in 2-0 invid ena stolproten.

Västerås reducerar efter 82 minuter, genom Christoffer Nilsson. Han nickar in 2-1 sedan Hammarby tappat en närkamp och VSK fått ut bollen till vänster i ett inläggsläge. Avslutet sitter säkert bakom Hopf.

När matchuret står på 95 minuter punkterar hemmalaget matchen på straff. Sinan Ayranci blir omkulltacklad och domaren pekar på elvameterspunkten. Innermitten Andreas Dahl, som tar hand om de flesta fasta situationerna, sätter säkert 3-1 i högra hörnet.

Noterbart är att Bajens fina hemmafacit fortsätter. Än så länge har de vunnit alla tre matcher på Söderstadion i Superettan - men förlorat samtliga sina bortamöten.

Publicerad 2011-05-15 kl 18:09