POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Ny tränare i Gais – och samtidigt coach i division 4

Foto: Bildbyrån.

Tomas Erixon presenterades som ny tränare i Gais i fredags.
Under lördagen stod Erixon vid sidlinjen och coachade Aneby – i division 4.
- Han kommer ha sista ordet säsongen ut, säger Karl-Johan Hvass i Anebys sportgrupp till Jönköpings-Posten.

I fredags meddelade Gais att deras nya tränare heter Tomas Erixon. Erixon kommer att ha ett delat ansvar för a-laget tillsammans med Patrik Ingelsten då Ingelsten inte har den utbildning, Pro License, som krävs för att få träna en klubb i superettan – något som Erixon innehar.

Gais har just nu ett prekärt läge i superettan och placerar sig på en tolfteplats med endast en poäng ner till negativ kvalplats. Nu på fredag gör Erixon sin första match som ny tränare i Gais när de grönsvarta tar emot Halmstad på Gamla Ullevi.

Samtidigt som Erixon ska rädda kvar Gais i superettan så är han även tränare för Aneby, som slåss om seriesegern i division 4.

Erixon tog över Aneby förra sommaren och kommer alltså nu att leda den småländska klubben samtidigt som han ska hjälpa Gais. Detta skriver Jönköpings-Posten.

– Tanken är att han är med och styr skutan i vilket fall. Han är ju en person som gillar att ha mycket att göra, så han lämnar oss inte utan en plan, säger Karl–Johan Hvass i Anebys sportgrupp och fortsätter:

– Han har hjärta för Aneby SK och kommer att vara med och coacha de matcher som han kan. Han kommer att ha sista ordet säsongen ut i alla fall. Sen kanske han inte kommer vara med på alla träningar men där har vi ju assisterande tränaren Michael Berg som backar upp.

Erixons första match i Gais bli alltså nu på fredag på Gamla Ullevi – dagen efter spelar Aneby borta mot Stensjöns IF på Runeplan.

Publicerad 2019-09-09 kl 20:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå