POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Nya Bajen-satsningen: ”En remarkabel människa”

Hammarby har rekryterat ett av Sveriges största hockeytränarnamn för att stärka fotbollsverksamheten. Tommy Boustedt tar plats i det nybildade sportrådet.

Få som har det minsta hockeyintresse torde ha missat Tommy Boustedt under årens lopp. En mer än 30 år lång karriär med tränaruppdrag i bland annat Djurgården, Linköping, Västra Frölunda och som assisterande förbundskapten för Tre Kronor. Men han började sin tränarbana i Hammarby och där är han nu tillbaka – men i Bajens fotbollsverksamhet.

Tillsammans med bland andra sportchefen Gustaf Grauers och tränaren Gregg Berhalter kommer Boustedt sitta med i Hammarbys nybildade sportråd, som ska arbeta med klubbens långsiktiga och strategiska frågor. Förutom Boustedt kommer också damlandslagets tidigare förbundskapten Tomas Dennerby sitta med i rådet.
Gustaf Grauers hyllar Boustedt och tror att hockeypersonligheten kommer tillföra Hammarby fotboll en hel del.

- Jag hade ett första möte med Tommy innan vi upprättade sportrådet och det slutade med att vi blev sittande i flera timmar och diskuterade allt från ledarskapsfrågor till talangutveckling. Det är en remarkabel människa, säger Grauers till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- Sedan säger varken han eller jag att han är någon fotbollsexpert, till exempel vilket spelsystem vi ska ha eller vem vi ska värva, det är heller inte sådana saker som sportrådet kommer syssla med. Däremot har Tommy stor kunskap och erfarenhet inom andra områden som kan gynna oss.

Finns det bitar från hockeyn och det Tommy har med sig därifrån som ni kan ta till er?

- Absolut – det finns förstås jättemånga saker som går att överföra. Det är fortfarande ett lagspel, det handlar fortfarande om ledarskap, organisation och utveckling. Men vi tar ju inte främst in Tommy för att få in en hockeymänniska, utan för hans kompetens i just sådana frågor som ledarskap, talangutveckling och organisation.

Vad mer konkret hoppas ni uppnå med sportrådet?

- Tanken är att vi i sportrådet ska lyfta blicken från operativa, mer akuta områden som nyförvärv och spelsystem och mer diskutera långsiktiga frågor – hur vi kan utveckla klubben bortom den här säsongen. Dels handlar det om att bestämma Hammarbys hållning i olika frågor som tas upp i SEF, till exempel frågan om vår-höst kontra höst-vår eller när vi ska ha transferfönster.

- Dels vår egen verksamhet, frågor om hur vi kan utveckla organisationen över tid, hur vi ska jobba med talangutveckling och så vidare.

Tommy Boustedt och Tomas Dennerby är de två i sportrådet som inte arbetar i klubben till vardags och just därför behövs duon, säger Grauers.

- Tomas Dennerby har jag jagat sedan jag började i Hammarby, att få in honom i någon roll i klubben. Jag tror att det är väldigt viktigt att det finns några personer som inte arbetar i den dagliga verksamheten och kommer in med lite andra perspektiv. Det förhindrar att vi blir hemmablinda. Sedan är det här två kompetenta personer som dessutom har stort Bajen-hjärta.

Har ett sådant här sportråd saknats i Hammarby tidigare?

- Nej, det är ju inte så att alla bara kört sitt race och att vi inte diskuterat saker. Däremot är det många i ledningen som kom in ganska nyligen, bland annat jag själv. Nu har vi väldigt många bitar på plats, vi har en ekonomi i balans och vi har en spelartrupp vi tror väldigt mycket på.

- Vi har lagt en bra grund och vi ser det här mer som en naturlig utveckling av vårt arbete nu när vi har så mycket bra på gång.

Publicerad 2012-12-19 kl 11:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå