Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Nye Norrby-tränaren tidigare dömd till fängelse: "Vill inte sopa det under mattan"

Korosh Hatami har tagit över som huvudtränare i Norrby.
34-åringen har tidigare dömts för två olika brott, varav ett gav fängelsestraff.
- Han har gått vidare i sitt liv, säger klubbens fotbollsansvarige David Kryssman till Fotbollskanalen.

Förra säsongen hamnade Norrby i strålkastarljuset flera gånger. Dels spelade nykomlingen väldigt bra och slutade på en tiondeplats i tabellen, dels blev deras match mot Dalkurd utredd för misstänkt matchfixning. Polisen lade först ner utredningen, men valde att återuppta den i början av december.

På tränarsidan stötte man dessutom på oväntade problem för en tid sedan. Efter att Mohammed Ali Khan nekats dispens för att leda Norrby, på grund av att han saknade tillräcklig utbildning, var klubben tvungen att med kort varsel utse en ny huvudtränare som motsvarande förbundets krav. På torsdagen presenterade man sin nya lösning och ny huvudtränare för Boråsklubben blir Korosh Hatami.

ANNONS

Hatami har tidigare dömts för både narkotikabrott och penninghäleri, vilket Borås Tidning var först med att rapportera om.

Hatami greps hösten 2011 efter att ha sålt kokain i Göteborg. Han dömdes först till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott i tingsrätten, en dom som hovrätten sedan sänkte till två år. Därefter fick han även en villkorlig dom för penninghäleri, för en incident från 2010.

- Jag försöker att vara så ärlig och tydlig som det går, och har därför varit ute i föreningar och skolor och pratat om det här. Det är mitt sätt att ge tillbaka för allt skadligt som jag gjort mot samhället tidigare i livet. Jag skäms, men vill inte sopa det under mattan. Jag har haft ett helvetesliv, men vänt det till det här, att nu få träna en elitklubb. Jag berättar gärna om det, så att ungdomar i dag kan göra andra val än de jag gjorde. Den kriminella banan leder till en destruktiv, svart väg. Jag brukar fråga unga killar: "Vill du gå på bröllop eller begravning?". Alla väljer bröllop, och då gäller det att se till att vara en bra medmänniska, säger han till Borås Tidning.

ANNONS

Norrbys fotbollsansvarige David Kryssman säger till Fotbollskanalen att man pratade med Hatami om hans förflutna innan man valde att gå vidare.

- Han har avtjänat sina straff och vem är vi då att döma honom igen? Han har gått vidare i sitt liv och någonstans har ju SvFF tagit in honom till sin PRO-utbildning, ska vi då förbjuda honom att träna oss när de antagit honom? Det känns väldigt konstigt. Vi har givetvis pratat med honom och ställt frågan, men vår förhoppning är att vi ska kunna dra nytta av hans erfarenheter, vi jobbar själva i ett utsatt område där vi stöter på problem med killar och tjejer som har det tufft både i skolan och kanske har fel kompiskretsar, säger han.

Var det ett självklart val?
- Han har haft klubbar efter det, vi är inte den första klubben och som sagt – han är faktiskt dömd och han har avtjänat ett straff. Att SvFF tagit in honom på utbildningen är ett steg i rätt riktning för honom. Att straffa honom ytterligare skulle kännas jättefel. Då hjälper vi hellre honom. Risken hade ju annars varit att han varit arbetslös och då finns ju risken att han återfallit. Vi ska inte döma någon, det har rättsväsendet gjort. Han har avtjänat sitt straff och gått vidare i sitt liv.

ANNONS

Kryssman menar att Hatami, som i fjol hade huvudansvaret för Assyriska BK i division 1, var klubbens förstaval.

- Han är jättekompetent, taktiskt skolad, full av energi och han kompletterar den här gruppen på ett bra sätt. Det kan bli jättebra.

Tidigare har Korosh Hatami jobbat med CSR-frågor för IFK Göteborg. I höstas pratade Fotbollskanalen med klubbens sportchef Mats Gren om Hatami och då förklarade Gren att Blåvitt sett Hatami som en stor tillgång.

- Korosh är ju öppen med det här hos oss. Det han gör hos oss är ju att vara ute bland ungdomarna för att hjälpa till och se till att det som hänt honom inte händer andra personer.

- Det är ju väldigt bra det han gör för oss nu, för han gör ju ett fantastiskt jobb för hela vårt CSR-arbete. Han är ute och informerar alla ungdomar hur man absolut inte ska bete sig.

ANNONS

Elisabeth Anderton är CSR-chef i IFK och enligt henne är det osäkert på vilket sätt Hatami kommer att arbeta med IFK. Klart är att den absoluta majoriteten av hans tid kommer att läggas hos Norrby.

- Vi har inget bestämt. Han har varit en väldig tillgång och varit ute mycket i förorterna i Göteborg, men på slutet har det varit enstaka uppgifter.

Publicerad 2018-01-18 kl 18:56
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto