Nykomlingen Umeå tog första trean – AFC fortsatt utan poäng

AFC Eskilstuna och Umeå jagade båda sin första trepoängare under lördagen.
Umeå tog den – vilket innebär att AFC har tre raka förluster.

AFC Eskilstuna tog under lördagen emot nykomlingen Umeå i superettan. Inför mötet stod AFC på noll inspelade poäng – medan Umeå hade spelat in en. Läge för båda lagen att ta sin första trepoängare alltså.

Och det var hemmalaget som tog ledningen genom Francis Jno-Baptiste efter tolv minuters spel. Efter en slarvig passning från gästerna snappade Baptiste upp bollen och klippte till från långt håll. Avslutet? Rätt upp i krysset.

Umeå jagade därefter kvittering men lyckades inte få in den i första halvlek, men den skulle komma och läget såg än bättre ut då AFC:s Ismet Lushaku blev utvisad med fem minuter kvar av den första halvleken.

Kvitteringen skulle alltså komma och det var Enis Ahmetovic som sköt in den, från straffpunkten. Med tio minuter kvar stänkte gästerna dit sitt andra mål för matchen, signerat Timothy McNeil – och det slutade inte där.

Tre minuter senare gjorde nämligen Alexis Bbakka 3-1, vilket också blev slutresultatet.

Segern gör att Umeå tar sig upp på sjätteplats i tabellen, AFC är kvar som jumbo utan poäng.