Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Officiellt: AFC flyttar till Eskilstuna: "Ska spela i Europa om några år"

Foto: SCANPIX

AFC United lämnar Solna och flyttar till Eskilstuna.
Och ambitionerna med nya AFC Eskilstuna är stora.
- Vi ska spela i Europa om några år, säger Eskilstuna Citys ordförande Per Liljeroos.

AFC United har gått som en raket i superettan 2016. Efter 15 spelade omgångar ligger laget tvåa med 30 inspelade poäng. De är på god väg att klättra hela vägen upp till allsvenskan.

Skulle de lyckas blir det dock inget allsvenskt spel på Skytteholms IP i Solna. Istället meddelar klubben nu att de flyttar verksamheten till Eskilstuna och Tunavallen.

- Det är en stor möjlighet för oss att göra något tillsammans. Vi kan fortsätta utveckla fotbollen och göra mycket för staden, säger AFC:s ordförande Alex Ryssholm, som gläds åt det samarbete som har ingåtts med division 2-klubben Eskilstuna City.

När sammanslagningen sker efter årskiftet, såvida det röstas igenom på årsmötena, kommer Eskilstuna City förvandlas till ett utbildningslag under namnet Eskilstuna Ungdom. A-laget, nuvarande AFC United, kommer gå under namnet AFC Eskilstuna.

- Vi ringde upp AFC och frågade om det fanns en möjlighet. Och på den resan är vi. Vi har pratat i drygt två månader, säger Eskilstuna City:s ordförande Per Liljeroos.

Anledningen till flytten är att AFC inte alls är nöjda med faciliteter, publikunderlag och sponsorer runt Solna och Skytteholms IP.

- Vi har gjort det bästa av saken, men vi har inte haft egna omklädningsrum och varit prioriterade väldigt lågt. Förutsättningarna kunde varit bättre vilket de kommer bli nu i och med flytten, säger AFC-spelaren André Österholm.

- Nu kommer vi få spela inför större publik och ha en egen arena. Det känns bra.

Senaste gången det spelande herrallsvensk fotboll på Tunavallen var 1964. Men håller AFC:s fina form i sig kan det alltså bli verklighet redan nästa säsong.

- Vi är ödmjuka samtidigt som vi tror på oss själva. Vi har en bra trupp och en bra tränare, säger AFC-spelaren Robert Åstedt.

Nya AFC Eskilstuna kommer dock inte nöja sig med allsvenskan. De vill klättra högre upp.

- Vi ska till allsvenskan. Och vi ska spela i Europa om några år, säger Per Liljeroos.

- Man ska vara kaxig! Men det kanske jag får äta upp ...

Vägen till framgång ska gå via spelare med anknytning till Eskilstuna.

- Målet är att ha 50 procent egenfostrade spelare i elitlaget, säger Per Liljeroos.

Publicerad 2016-07-07 kl 15:05
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER