Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:18

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Officiellt: Dalkurd bryter med tränaren: "Älskar verkligen klubben"

Dalkurd ligger tvåa i superettan för tillfället.
Nu bryter man med en av sina två tränare; Poya Asbaghi.
- Bäst för båda att vi går skilda vägar, säger Asbaghi till Fotbollskanalen.

2014 och 2015 var han assisterande tränare till Andreas Brännström. 2016 tog han över huvudtränaransvaret när Brännström försvann till Hammarby och i år har han delat på huvudansvaret med samme Brännström. Men nu lämnar Poya Asbaghi Dalkurd.

Superettan-tvåan gick under lördagen ut med att man bryter kontraktet med Asbaghi.

- Vi har valt att avsluta samarbetet med Poya Asbaghi då vi har känt att delat ledarskap inte har fungerat som vi tänkt från början. Poya har gjort ett jättejobb hos oss i Dalkurd under tre år och vi önskar honom all lycka i framtiden, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till klubbens hemsida.

ANNONS

När Fotbollskanalen når Asbaghi kommenterar han situationen som uppstått och väljer sina ord väl.

- Det har varit fyra fantastiska år i klubben. När jag kom hit kämpade klubben i division 1 för sjätte året i rad, nu ligger klubben på en allsvensk plats. Det har varit fyra roliga och utvecklande år som jag aldrig kommer glömma. Samtidigt vet jag att tränarna innan jag kom in inte hade varit i klubben i mer än ett år, så hur mycket kärlek det än finns kan det bli så att det blir lite för mycket i slutändan. Så som det utvecklades de senaste veckorna blev det här det bästa beslutet, säger Asbaghi.

Har det varit en diskussion ni fört tillsammans?
- Det är en diskussion som pågått i några veckor och det är klart att vi inte varit överens om vissa saker, men det är normalt i fotbollsklubbar att det är på det viset.

ANNONS

Hade du velat vara kvar?
- Grejen är att jag verkligen älskar Dalkurd. Jag kom hit när jag var ung och jag har fått utvecklas i klubben. Det är jag väldigt tacksam för och vi kommer ha en livslång kontakt. Men så som det varit de senaste veckorna är det bäst för båda att vi bryter.

Klubben meddelar att det delade ledarskapet inte fungerat så som de tänkt. Delar du den beskrivningen?
- Ja, med facit i hand så blev det inte så bra som vi alla tänkt oss.

Blev det otydligt kring vem som var huvudtränare kontra assisterande tränare?
- Jag vill inte uttala mig om det så mycket, men man kan säga att det inte fungerade så bra som jag hoppades.

Den senaste tiden har varit känslosam för Asbaghi.

- Det känns vemodigt. På ett sätt blir det en liten lättnad att vi bryter, men det infinner sig också en stor tomhet. Det här har varit mitt jobb varje dag de senaste fyra åren. Dalkurd har varit som min familj. Att lämna alla spelare, ledare och supportrar är jättetråkigt. Men jag är väldigt glad över att kunna lämna på ett sånt här sätt. Efter ett framgångsrikt år och med en tabellplacering som skriker allsvenskan. Jag är 100 procent säker på att Dalkurd kommer gå upp och jag kommer vara där först för att fira avancemanget. Dalkurd har i allsvenskan att  göra.

ANNONS

Vad händer med dig nu?
- Jag älskar fotboll. Jag är hungrigare än någonsin. Nu är det inte längesedan det här beslutet fattades, så jag ska ta mig tid att se över vad som finns. Jag vill hoppa på hästen direkt igen.

I din framtida klubb, vill du vara huvudtränare då?
- Där är jag ganska kravlös. Jag är öppen för att både vara huvudtränare och assisterande. För mig som fortfarande är relativ ung är det viktigaste att hamna i en miljö där jag känner att jag utvecklas, säger Asbaghi.


SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt.

Publicerad 2017-05-14 kl 13:48
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto