POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Officiellt: Efter Hanssons skada - 45-årig veteran gör comeback i HIF

Foto: Bildbyrån.

Pär Hansson missar resten av säsongen på grund av skada.
Nu meddelar HIF att veteranen Daniel Andersson gör comeback.
Han har skrivit på ett avtal över resten av säsongen. 
- Det känns underbart att vara här, säger han till HIF:s hemsida. 

Helsingborgs IF hamnade i veckan i målvaktskris, då förstemålvakten Pär Hansson i helgen föll olyckligt på huvudet, ådrog sig en skada på ett ledband i halsryggen och fick besked om att säsongen är över för hans del. I dag gjorde klubben klart med en ny målvakt. 

Helsingborg meddelade i dag att klubbens tidigare målvakt och målvaktstränare Daniel Andersson, 45, gör comeback över resten av säsongen.  

- Det känns underbart att vara här. HIF har alltid varit i hjärtat och jag behövde inte lång betänketid när frågan kom. Jag kommer att pusha Kalle (Joelsson) och laget och förväntar mig samma tillbaka, säger målvakten till klubbens hemsida. 

HIF meddelade vidare på sin hemsida att klubben har en förhoppning om att Andersson ska vara spelklar till lördagens möte med Gais i superettan. Målvakten har nämligen kvar sin spelarlicens hos Skåneklubben - trots att han senast spelade för klubben 2015.

- Det har gått väldigt fort med vår krissituation med Pär Hanssons skada och det handlar inte heller om att vi har någon målvakt nu, då vi har Kalle Joelsson. Vi behöver dock lite mer rutin omkring oss. Daniel Andersson-dialogen drog därmed först igång under gårdagen, så vi har inte haft tid att fördjupa oss i dispensen, men utgångspunkten är att han fortfarande har kvar sin licens hos oss och det innebär att han får utöva den med förbehåll att han får registrera ett kontrakt. Vår bild är att lösningen håller, men det ska också gå till förbundet, så vi hoppas att det löser sig. Vi hade inte kunnat lösa det med någon annan, då vi inte har någon annan licens, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till Fotbollskanalen.

Varför ligger spelarlicensen kvar hos er?
- Jag vet faktiskt inte, men som jag har förstått det sker det inte alltid en avskrivning, men det är bara ett antagande och inget aktivt ställningstagande. Vi har inte aktivt velat ha en reservplan med honom, den ligger bara kvar helt enkelt. 

Vidare berättar Azelius att Andersson främst ses om en reserv till Joelsson vid möjlig skada eller avstängning under den resterande delen av säsongen. 

- Det är klart att Joelsson kliver in nu och ska ta chansen, men om Joelsson skadar sig, blir avstängd eller liknande har vi en ganska ung återväxt på målvaktssidan, så det är i första hand då skönt att kunna ställa lite erfarenhet på benen. Det handlar mer om att säkra upp situationen om Kalle (Joelsson) inte kan ta på sig handskarna.

Andersson tillhörde mellan 2004 och 2009, men även mellan 2011 och 2015 HIF som spelare, även om han inte spelade särskilt mycket under sin andra sejour i klubben. Andersson var efter karriären bland annat målvaktstränare i tre år i klubben, men lämnade i november 2017 föreningen. 

Publicerad 2018-09-28 kl 10:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå