POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Officiellt: Falkenberg-ikonen avslutar karriären: "Kommer att känna en enorm saknad"

Foto: Bildbyrån

Falkenbergs lagkapten David Svensson avslutar spelarkarriären efter 18 A-lagssäsonger i klubben. Nu får 33-åringen en ny roll inom föreningen.
- Det känns som ett bra läge, även om jag kommer att känna en enorm saknad efter fotbollen, säger Svensson i ett pressmeddelande.

Falkenbergs FF-ikonen David Svensson lägger skorna på hyllan. Debuten kom som 16-åring och den nu 33-årige lagkaptenen har gjort 18 A-lagssäsonger och 617 matcher i FFF - flest i klubbens historia.

- Det känns som ett bra läge, även om jag kommer att känna en enorm saknad efter fotbollen, säger Svensson i ett pressmeddelande.

- Allt har sin tid. Jag har funderat i några år, men fick ny motivation när vi gick upp i allsvenskan. Förra året var väldigt roligt, med nya arenan och även spelmässigt, där vi tog flera kliv framåt. Jag var inställd på att spela i år också, men när jag i somras hörde att det fanns önskemål om att kunna satsa mer på föreningens samhällsengagemang hörde jag mig för och vi började diskutera.

Svensson blir nu CSR-ansvarig (Corporate Social Responsibility) i klubben. Falkenberg har sedan en tid tillbaka satsat mer på samhällsengagemang och ordföranden Lars-Eric Nilsson är glad över att få behålla ikonen inom klubben.

Det är jätteroligt att vi får ha kvar honom i klubben. Sådana människor ska man ta vara på i föreningslivet. CSR är väldigt viktigt. Vi vet att vi kan göra mycket och vill göra större samhällsnytta. Den biten kommer att utvecklas enormt framöver och David kommer att bidra till det, säger Nilsson.

Tidigare har även FFF-ikonen Stefan Rodevåg tackat för sig.

Publicerad 2018-01-04 kl 11:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå