Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Officiellt: Gais värvar vänsterback från Häcken

Foto: SCANPIX

Gais rustar inför nästa säsong.
Klubben går nu ut med att man värvar vänsterbacken Niclas Andersén från Häcken.
- Gais är en större klubb än var den befinner sig just nu, säger 24-åringen till klubbens hemsida.

Niclas Andersén är fostrad i IFK Göteborgs ungdomsled, och värvades inför fjolårssäsongen till Häcken efter flera år i Ljungskile. I Hisingslaget hade vänsterbacken dock svårt att ta en plats och det blev endast en allsvensk match under året. Nu står det klart att Andersén byter Häcken mot Gais.

- Det är riktigt kul att komma till en storklubb med många roliga matcher att spela. Jag tror att jag kan hjälpa Gais och känner att jag kan tillföra något i den här klubben. Jag har trivts bra i Häcken men behöver spela matcher. Samtidigt känner jag att Gais är en större klubb än var den befinner sig just nu och där vill jag vara med och bidra till en förlängning, säger Andersén till klubbens hemsida.

Gais tränare Benjamin Westman är nöjd med värvningen av 24-åringen.

Niclas är en tvåvägsytterback och kommer vara väldigt nyttig i vårt offensiva spel. Med Malkolm längre fram i banan med Niclas bakom kommer vi ha en ruskig vänsterkant, säger Westman, och fortsätter:

- Vi har såklart bra koll på hans tidigare karriär från ungdomsåren i IFK, via den fina sejouren i LSK och nu senast hos Häcken. Dessutom har han ju tidigare spelat utanför Steven Old i backlinjen samt ihop med James Sinclair i Ljungskile och de har bara haft bra saker att berätta om Niclas. Jag tycker också han var Superettans bästa vänsterback två säsonger på raken när han var i Ljungskile.

Utöver en allsvensk match för Häcken har Andersén även spelat en allsvensk match för IFK Göteborg, samt gjort 100 framträdanden i superettan för Ljungskile.

Publicerad 2016-12-20 kl 10:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons