POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
2v

Officiellt: Hamidovic återvänder till J-Södra - tvingade sig bort från Gais

Foto: Bildbyrån.

Edin Hamidovic återvände i dag till Jönköpings Södra.
Detta trots att Gais inte ville släppa anfallaren. 
- Tyvärr måste vi nu konstatera att vi, efter att ha utvärderat de alternativ som slutligen stod till buds, motvilligt har gått med på att sälja spelarens kontrakt", skriver Gais. 

Edin Hamidovic, 25, lämnade inför förra säsongen Husqvarna FF för spel med Gais och imponerade med elva mål på 30 matcher i superettan. I dag blev det däremot lite oväntat klart att anfallaren lämnar föreningen efter bara ett år för spel i Jönköpings Södra i samma serie och med ett avtal som är skrivet över två år. 

Gais meddelar, via sin hemsida, att föreningen inte ville släppa anfallaren till konkurrenten, men att Hamidovic "under ett par veckor uttryckt att han vill lämna klubben för att flytta tillbaka till Huskvarna, vilket Gais i ord och handling har motsatt sig med hänvisning till gällande kontrakt". 

"Styrelsen, sportrådet och den sportsliga ledningen har under den tid då frågan varit aktuell varit tydliga med att man vill se Edin Hamidovic i GAIS inte bara under 2019, utan också därefter. Men tyvärr måste vi nu konstatera att vi, efter att ha utvärderat de alternativ som slutligen stod till buds, motvilligt har gått med på att sälja spelarens kontrakt till Jönköping Södra", skriver Gais på sin hemsida. 

Gais ordförande Jonas Andersson kommenterar också Hamidovics avsked. 

- Jag vill inte kommentera några detaljer i affären men jag kan säga att vi inom klubben inte haft några som helst planer på att förändra den trupp som vi spikade för fyra veckor sedan. Inte heller har vi tvingats till en uppgörelse av ekonomiska skäl. Vi har gjort vad vi har kunnat för att hitta lösningar som gör att Edin skulle fortsätta spela för GAIS men vi får tyvärr konstatera att det arbetet inte gett resultat, säger han i en kommentar på föreningens hemsida. 

J-Södras tränare Andreas Brännström säger så här om värvningen:

- Vi tittar alltid först och främst lokalt, så när Edin, som ju hör hemma här, blev tillgänglig så fanns inget att fundera över. Vi får in en spelare med offensiva egenskaper som verkligen vill spela i och för Jönköpings Södra, säger han i en kommentar på Smålandsklubbens hemsida och syftar på att Hamidovic kom till J-Södras akademiverksamhet som 15-åring. 

Jönköpings Södra föll i tisdags med 1-0 mot Halmstads BK i premiären i superettan, medan Gais kryssade borta mot Trelleborg på Vångavallen. 

Fotbollskanalen har sökt Edin Hamidovic utan framgång. 

Publicerad 2019-04-05 kl 08:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå