Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
4v

Officiellt: HIF-profil stannar - skriver nytt avtal

Foto: Bildbyrån/Twitter.

Rasmus Jönsson vände i somras hem till Helsingborgs IF.
Nu meddelar HIF att parterna är överens om ett nytt avtal. 
- Det är detta jag velat hela tiden, säger Jönsson i en kommentar på föreningens hemsida. 

Rasmus Jönsson, 28, lämnade sommaren 2011 Helsingborgs IF för spel i Wolfsburg, men återvände i somras, efter sju år utomlands i Tyskland och Danmark, till HIF igen. 28-åringen skrev på ett korttidskontrakt över den resterande delen av säsongen och öppnade i slutet av oktober för en fortsättning i Skåneklubben.

HIF:s ordförande Krister Azelius berättade i slutet av november att förhandlingar om ett nytt avtal ännu inte var inledda, men att han var positv till en förlängning. 

- Rasmus är självklart intressant för oss och har även öppnat för en fortsättning, så det är klart att det är en bra utgångspunkt för två aktörer som ska enas om något. Vi har satt oss i en situation med rimliga förutsättningar. Sedan är det som i alla branscher att det gäller att nå fram till villkoren och få två parter nöjda. Jag är däremot förhoppningsfull till en lösning, sa han till Fotbollskanalen då. 

Nu meddelar HIF att Jönsson förlänger sitt avtal med föreningen över fyra år.

- Det är detta jag velat hela tiden och det är skönt att det är klart. Jag skriver ett långt kontrakt med HIF för att jag absolut kan se mig själv spela i här karriären ut. Jag har aldrig brunnit för någon klubb jag spelat i som jag gör här för och det hjälper mig att prestera och höja min nivå, säger Jönsson i en kommentar på föreningens hemsida. 

HIF:s tränare Per-Ola Ljung om förlängningen:

- Rasmus har under hösten visat att den spelaren som vi visste fanns i honom fortfarande är där. Han inledde tidigt ett samarbete med vårt fysteam för att stärka och förbättra både sin och lagets säsong 2019. Med Rasmus hjärta för klubben och historia i HIF är det mycket glädjande att vi nått en överenskommelse om ett fortsatt samarbete, säger huvudtränaren.

Jönsson gjorde i år fem mål och två assist på 15 matcher i superettan. 

Se när Rasmus Jönsson först avslöjade att han har förlängt med HIF i klippet nedan. 

Publicerad 2018-12-21 kl 11:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons