Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
31v

Officiellt: Klebér Saarenpää tar över superettan-nykomlingen

Foto: Bildbyrån.

Tidigare allsvenske stjärnan Klebér Saarenpää tar över Brage.
Det bekräftar superettan-nykomlingen under torsdagen.
Det tar tid att bygga upp en solid grund och det är mitt intryck av att IK Brage har gjort för att ta det vidare in i framtiden, säger Saarenpää till klubbens hemsida.

Från början på 90-talet till slutet på 2000-talet var Klebér Saarenpää en allsvensk profil och representerade bland annat Djurgården, Hammarby och Norrköping. Dessutom gjorde han två proffssejourer i Danmark. Sarenpää gjorde dessutom elva landskamper för Sverige.

Nu är den tidigare försvararen presenterad som ny huvudtränare i superettan-nykomlingen Brage.

IK Brage har ju historiska anor från elitfotbollen i Sverige. Jag tror man är på 20:e plats i den svenska maratontabellen. Men man har efter degraderingen från Superettan 2013 varit tvungen att börja om lite från början och det är det vi ser resultatet av idag i och med att man spelar elitfotboll igen 2018, säger Sarenpää till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

- Det tar tid att bygga upp en solid grund och det är mitt intryck av att IK Brage har gjort för att ta det vidare in i framtiden. 2017 var en stabil resa genom serien ifrån första avspark till säkrad serieseger, och en bra grund att ta vidare in i superettan.

Brage, som den gångna säsongen vann division 1 norra, har skrivit ett treårskontrakt med Saarenpää. Han kommer närmast från Hammarbys U19-lag.

Publicerad 2017-11-16 kl 15:44

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER