POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Officiellt: Klebér Saarenpää tar över superettan-nykomlingen

Foto: Bildbyrån.

Tidigare allsvenske stjärnan Klebér Saarenpää tar över Brage.
Det bekräftar superettan-nykomlingen under torsdagen.
Det tar tid att bygga upp en solid grund och det är mitt intryck av att IK Brage har gjort för att ta det vidare in i framtiden, säger Saarenpää till klubbens hemsida.

Från början på 90-talet till slutet på 2000-talet var Klebér Saarenpää en allsvensk profil och representerade bland annat Djurgården, Hammarby och Norrköping. Dessutom gjorde han två proffssejourer i Danmark. Sarenpää gjorde dessutom elva landskamper för Sverige.

Nu är den tidigare försvararen presenterad som ny huvudtränare i superettan-nykomlingen Brage.

IK Brage har ju historiska anor från elitfotbollen i Sverige. Jag tror man är på 20:e plats i den svenska maratontabellen. Men man har efter degraderingen från Superettan 2013 varit tvungen att börja om lite från början och det är det vi ser resultatet av idag i och med att man spelar elitfotboll igen 2018, säger Sarenpää till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

- Det tar tid att bygga upp en solid grund och det är mitt intryck av att IK Brage har gjort för att ta det vidare in i framtiden. 2017 var en stabil resa genom serien ifrån första avspark till säkrad serieseger, och en bra grund att ta vidare in i superettan.

Brage, som den gångna säsongen vann division 1 norra, har skrivit ett treårskontrakt med Saarenpää. Han kommer närmast från Hammarbys U19-lag.

Publicerad 2017-11-16 kl 15:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå