POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
3v

Officiellt: Trelleborg sparkar managern Peter Swärdh: "Senaste tidens resultat alldeles för dåliga"

Foto: Bildbyrån

Trelleborg har gått knackigt i årets superettan.
Nu väljer klubben att sparka managern Peter Swärdh.
- Tyvärr har den senaste tidens resultat varit alldeles för dåliga, säger klubbens ordförande Torbjörn Jönsson i ett uttalande.

Trelleborg åkte förra året ur allsvenskan som jumbo i serien. När de laddade om för en säsong i superettan valde de att anställa Peter Swärdh i rollen som manager på ett kontrakt över två år, där han skulle sköta både sportchefsrollen och tränarjobbet.

Men efter helgens förlust mot Norrby väljer klubben att sparka Swärdh.

- Vi har varit ödmjuka inför utmaningen i Superettan. Det är en tuff serie och Peter Swärdh tog över laget i en tuff situation. Tyvärr har den senaste tidens resultat varit alldeles för dåliga, varför vi nu hamnat i en situation som kräver förändring. Styrelsen har därför tagit beslutet att entlediga Peter Swärdh från sitt ansvar som manager i Trelleborgs FF. Vi måste föra in energi i laget så att vi gör allt för att säkra vårt kontrakt i Superettan 2020, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF, till klubbens hemsida.

Istället kommer Kristian Haynes, tidigare assisterande tränare till Swärdh, att ta över huvudansvaret i klubben. Trelleborg ligger för närvarande som elva i tabellen med fem poäng ner till BP och Frej på kvalplatserna. Det återstår två omgångar av serien för TFF.

Publicerad 2019-10-21 kl 18:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå