POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
51v

Öis efter J-Södra-duons vittnesmål om rasism från läktaren: "Kommer gå till botten med detta"

Foto: Bildbyrån/Örgrytes hemsida.

Amir Al-Ammari och Alexander Jallow utsattes enligt egen utsago för rasism från läktarplats mot Örgryte.
Nu har Öis-ledningen kommenterat situationen.
”Vi kommer fortsätta att undersöka och verkligen gå till botten med detta”, skriver man i en kommentar.

Efter matchen mellan Örgryte och Jönköpings Södra berättade J-Södra-duon Alexander Jallow och Amir Al-Ammari att de uppfattat rasistiska glåpord från läktarplats.

- Det var vissa personer i publiken som sa rasistiska ord. Det var inte allihopa och jag menar inte Öis står för det. Men vi hörde rasistiska ord och vi stod upp för varandra och visade att det inte hör hemma på en fotbollsplan, sa Al-Ammari till Fotbollskanalen.

Jallow uttalade sig om liknande upplevelser, för JNytt.

- Jag fick höra rasistiska ord under hela andra halvlek och det är något jag alltid kommer stå upp mot. Rasismen kommer aldrig segra.

Dagen efter matchen har Örgryte valt att kommentera de båda spelarnas upplevelser, i en kommentar på sin hemsida. Där skriver man att man tar starkt avstånd från rasism. Man skriver samtidigt att man än så länge inte kunnat föra i bevis att någon skrek något rasistiskt från läktarplats.

”Så fort vi fick kännedom om artikeln i Fotbollskanalen började vi undersöka saken. Vi har bland annat pratat med en del förtroendevalda supportrar som var på plats på Valhalla IP under matchen. Vi har pratat med arenapersonal och med spelare. Än så länge har ingen av de vi har pratat med hört något rasistiskt under matchen.

Vi har även kollat igenom hela sändningen från C More i efterhand. Från tv-sändningen kunde vi heller inte höra något rasistiskt från matchen.

Vi inväntar i dagsläget in fler svar från andra personer som var på plats under söndagens match. Vi har även kontaktat Jönköpings Södra IF och bett om en mer utförlig beskrivning från deras sida i förhoppning om att kunna hitta och identifiera den/de skyldiga.”

Öis skriver vidare att man kommer att fortsätta undersöka och ”verkligen gå till botten med detta”.

”Öis står upp för allas lika värde. Öis står upp mot rasism och kommer alltid att göra så. Vi är Öis och i Öis är alla välkomna.”

FAKTA

Hela Örgrytes uttalande

Nedan följer ett pressmeddelande från Öis efter gårdagens artikel från Fotbollskanalen efter matchen mot Jönköpings Södra IF i svenska cupen.

Sent i söndags publicerade Fotbollskanalen en artikel där två spelare från Jönköpings Södra IF uttalade sig om att de blev utsatta för rasistiska påhopp från Öis-supportrar. Något vi från Öis Fotboll ser på med största allvar.

Öis Fotboll tar kraftigt avstånd från all form av rasism. Rasism hör inte hemma någonstans. Inte på läktarna. Inte hos Öis. Inte i samhället. Ingenstans.

Öis är en inkluderande förening med en klar och tydlig värdegrund där alla välkomnas oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, könsidentitet och sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar. Alla är välkomna i Öis Fotboll.

Så fort vi fick kännedom om artikeln i Fotbollskanalen började vi undersöka saken. Vi har bland annat pratat med en del förtroendevalda supportrar som var på plats på Valhalla IP under matchen. Vi har pratat med arenapersonal och med spelare. Än så länge har ingen av de vi har pratat med hört något rasistiskt under matchen.

Vi har även kollat igenom hela sändningen från C More i efterhand. Från tv-sändningen kunde vi heller inte höra något rasistiskt från matchen.

Vi inväntar i dagsläget in fler svar från andra personer som var på plats under söndagens match. Vi har även kontaktat Jönköpings Södra IF och bett om en mer utförlig beskrivning från deras sida i förhoppning om att kunna hitta och identifiera den/de skyldiga.

Vi kommer fortsätta att undersöka och verkligen gå till botten med detta. Öis står upp för allas lika värde. Öis står upp mot rasism och kommer alltid att göra så. Vi är Öis och i Öis är alla välkomna.

ÖIS Fotboll

Publicerad 2019-02-25 kl 09:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå