Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Öis får miljoner för Cajuste - men går miste om jättebelopp

Superettan 2022-01-13 kl 18:15

Örgryte får nöja sig med solidaritetsersättning när Jens Cajuste sålts till Ligue 1.
Klubben förhandlade nämligen inte till sig någon vidareförsäljningsklausul när talangen såldes till Midtjylland, erfar Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Jens Cajuste.

I dagarna blev Jens Cajuste, 22, klar för Reims. Landslagsmittfältaren säljs från FC Midtjylland till Ligue 1-klubben för omkring 104 miljoner svenska kronor, enligt danska BT.

Delar av den summan kommer gå till svenskens tidigare klubb Örgryte. Det handlar om solidaritetsersättning, som betalas ut till de klubbar som utvecklat spelaren, och enligt tipsbladet.dk har Öis rätt till precis under två miljoner danska kronor (omkring 2,7 miljoner svenska kronor).

Men superettan-klubben går samtidigt miste om ett jättebelopp. För vanligtvis, speciellt rörande unga spelare, förhandlas en vidareförsäljningsklausul på mellan 10 och 20 procent in i avtalen mellan klubbarna vid en övergång. Men Örgryte fick inte in någon sådan klausul i affären som tog Cajuste till Midtjylland sommaren 2018, enligt uppgifter till Fotbollskanalen. Även tipsbladet.dk har i dagarna uppgett samma sak.

ANNONS

Den typen av bonus hade kunnat ge Örgryte ett belopp på omkring 10-20 miljoner när Cajuste nu såldes vidare.

När Cajuste lämnade Örgryte skrev han under sommaren på ett Bosman-avtal med Midtjylland utan Öis vetskap, vilket satte klubben i ett dåligt läge inför förhandlingen som sedan ledde fram till att den danska klubben köpte loss spelaren direkt.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Örgrytes klubbchef, Niklas Allbäck, och sportchef, Igor Krulj, som inte vill kommentera uppgifterna. 

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto