Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
27v

Öis glädjebesked: Stjärnan redo för matchspel - kan göra comeback i derbyt

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Montiels dubbla mål mot Gefle i spelaren ovan.

Diego Montiel har missat Öis två senaste matcher på grund av skada.
Nu ser han ut att vara tillbaka till derbyt mot Gais på Gamla Ullevi.
- Jag gör mitt första träningspass i dag, säger han till Fotbollskanalen.

Örgryte-yttern Diego Montiel har inlett säsongen strålande med sju mål och fyra assist på de nio första matcherna i superettan, men klev i slutet av maj av skadad i segern mot Värnamo. Han missade därefter mötena med Brage och Falkenberg för problem med en partiell ledbandsskada i nyckelbensfästet. Det oroade inför det kommande derbyt mot Gais på Gamla Ullevi.

Nu ger HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui, som haft ansvar för en del av Montiels rehabilitering, lugnande besked inför derbyt med att stjärnan, utifrån hans bedömning, är redo för matchspel igen och därmed till tisdagens derbymatch.

”Montiel är tillgänglig för matchspel. Han fick klartecken av mig igår och klarade alla tester utan minsta besvär”, skriver Bakkioui i ett sms till Fotbollskanalen.

Montiel vill själv inte ta ut något i förskott inför derbyt, då han under onsdagsförmiddagen gör sitt första träningspass med laget igen efter skadan, men är positiv kring läget med skadan.

- Jag ska göra första träningen i dag för att testa och sådär. Jag tar fortfarande lite dag för dag, då jag inte vill lova något som jag inte kan hålla, säger han till Fotbollsklanalen.

Men det känns bra nu?
- Ja, ja, det gör det. Det blir bättre och bättre för varje dag, så nu får vi se hur det är efter träningen.

Hur var det att bli skadad efter en så stark inledning av säsongen?
- Det var tråkigt, man vill ju spela hela tiden, så det är alltid tråkigt att få sitta vid sidan av, säger han och fortsätter:

- Men nu känns det bra igen och sådär, men samtidigt är det lite speciellt med nyckelbenet, då det inte finns någon speciell rehabilitering för det. Om jag får en smäll där, så kan det gå av helt. Nu ska jag träna i dag och sedan får vi se hur det känns, säger Montiel.

Hur vore det att få komma tillbaka och avgöra derbyt mot Gais på Gamla Ullevi?
- Det vore hur skönt som helst, det finns inga ord som kan beskriva det.

Örgryte ställs den 12 juni mot Gais på Gamla Ullevi. Matchjen börjar 19.00 och sänds i Sportkanalen och streamat på C More.

Publicerad 2018-06-06 kl 09:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons