Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

ÖIS gör miljonförlust - kan tvingas sälja spelare

Foto: Scanpix.

Örgryte visar röda siffror.

Örgryte går tungt i superettan. Och ekonomin är därefter.

Idag redovisade man ett underskott på över en miljon.

Så sent som för ett par år sedan gick Örgryte Fotboll i konkurs. Den ekonomiska situationen då gjorde att klubben degraderades till division 1.

När man nu gjort comeback i superettan är man som väntat med och krigar i de nedre regionerna. Det har gjort att ekonomin på nytt är hårt ansatt. I ett pressmeddelande skriver sällskapet att intäkterna inte har motsvarat det som budgeterats.

"ÖIS fotbollsstyrelse har gjort, och huvudstyrelsen godkänt, en budget för 2013 som man på intäktssidan inte har lyckats nå fullt ut. Om inga åtgärder vidtas pekar resultatet i år på ett underskott på 1 144 000 kr.", skriver man.

Framför allt är det "partnerintäkterna" som klubben menar varit för låga och nu kan det vara aktuellt att sälja av spelare för att rädda ekonomin.

"ÖIS skall aldrig vara främmande för spelarförsäljningar. Det är ett sätt att stärka ekonomin och att visa unga killar att ÖIS är ett attraktivt skyltfönster för spel i större klubbar och ligor. Det är dock mycket viktigt att påpeka att det 2013 inte har budgeterats med några spelarförsäljningar. Men sedan styrelsen fick underskottsprognosen klar för sig, har givetvis spelarförsäljningar undersökts som ett alternativ för att komma till rätta med underskottet."

Klubben har nu kallat till ett extra medlemsmöte 10 oktober.

Publicerad 2013-10-02 kl 21:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons