Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:13

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Öis-tränaren rasar: "Jag skäms för svensk fotboll"

William Atashkadehs omdiskuterade utvisning hävs inte, meddelar Disciplinnämnden.
Nu reagerar Örgryte med stor besvikelse.
- Jag är lite i chock. Jag förväntade mig att han skulle räcka upp handen och säga att det var fel, säger tränaren Marcus Lantz till Fotbollskanalen.

Det var i helgens derby mellan Öis och Gais som hemmalagets William Atashkadeh blivit utvisad efter att ha kastat sig fram för att skjuta i straffområdet. Domaren tyckte att anfallaren gjorde sig skyldig till "otillåtet allvarligt spel" och visade det röda kortet.

Örgryte överklagade avstängningen och hoppades ha Atashkadeh tillgänglig i onsdagskvällens match mot Falkenberg. Men domaren har vidhållit sin ursprungliga bedömning och Disciplinnämnden finner därför ingen anledning att häva avstängningen.

Nu rasar Öis mot beslutet.

- Jag är besviken och ledsen för svensk fotboll.  Jag ska nog säga att jag skäms lite. Jag var helt övertygad om att vi skulle få rätt i det här för fel kan alla göra, säger tränaren Marcus Lantz till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Det alla har sett är att det är frispark, men inget mer. Han anmälde det som rött kort och står fast vid det efter att ha sett situationen i efterhand. Jag är lite i chock. Jag förväntade mig att han skulle räcka upp handen och säga att det var fel.

Öis får därmed klara sig utan Atashkadeh mot Falkenberg.

- Jag finner inga ord... Konsekvensen blir nu att "Wille" är avstängd för något han inte har gjort, men domaren dömmer väl match i morgon igen?, säger Marcus Lantz.

Även tränaren själv missar mötet med Falkenberg då han är avstängd efter sina reaktioner på Atashkadehs utvisning.

På sin hemsida riktar Örgryte skarp kritik till Disciplinnämnden och instansen roll inom svensk fotboll.

"ÖIS Fotboll ställer sig frågande till disciplinnämndens roll i den svenska elitfotbollen. Denna händelse visar tydligt att ens roll i första hand är att besluta om att fälla istället för att fria och ingripa när beslut som tas av av Svenska Fotbollförbundet utsedda representanter är fel. De som blir lidande av detta beslut är inte bara ÖIS och William – utan hela fotbollssverige."

ANNONS

Se situationen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-17 kl 11:35
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto