Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Öis-tränaren rasar: "Jag skäms för svensk fotboll"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

William Atashkadehs omdiskuterade utvisning hävs inte, meddelar Disciplinnämnden.
Nu reagerar Örgryte med stor besvikelse.
- Jag är lite i chock. Jag förväntade mig att han skulle räcka upp handen och säga att det var fel, säger tränaren Marcus Lantz till Fotbollskanalen.

Det var i helgens derby mellan Öis och Gais som hemmalagets William Atashkadeh blivit utvisad efter att ha kastat sig fram för att skjuta i straffområdet. Domaren tyckte att anfallaren gjorde sig skyldig till "otillåtet allvarligt spel" och visade det röda kortet.

Örgryte överklagade avstängningen och hoppades ha Atashkadeh tillgänglig i onsdagskvällens match mot Falkenberg. Men domaren har vidhållit sin ursprungliga bedömning och Disciplinnämnden finner därför ingen anledning att häva avstängningen.

Nu rasar Öis mot beslutet.

- Jag är besviken och ledsen för svensk fotboll.  Jag ska nog säga att jag skäms lite. Jag var helt övertygad om att vi skulle få rätt i det här för fel kan alla göra, säger tränaren Marcus Lantz till Fotbollskanalen.

- Det alla har sett är att det är frispark, men inget mer. Han anmälde det som rött kort och står fast vid det efter att ha sett situationen i efterhand. Jag är lite i chock. Jag förväntade mig att han skulle räcka upp handen och säga att det var fel.

Öis får därmed klara sig utan Atashkadeh mot Falkenberg.

- Jag finner inga ord... Konsekvensen blir nu att "Wille" är avstängd för något han inte har gjort, men domaren dömmer väl match i morgon igen?, säger Marcus Lantz.

Även tränaren själv missar mötet med Falkenberg då han är avstängd efter sina reaktioner på Atashkadehs utvisning.

På sin hemsida riktar Örgryte skarp kritik till Disciplinnämnden och instansen roll inom svensk fotboll.

"ÖIS Fotboll ställer sig frågande till disciplinnämndens roll i den svenska elitfotbollen. Denna händelse visar tydligt att ens roll i första hand är att besluta om att fälla istället för att fria och ingripa när beslut som tas av av Svenska Fotbollförbundet utsedda representanter är fel. De som blir lidande av detta beslut är inte bara ÖIS och William – utan hela fotbollssverige."

Se situationen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-17 kl 11:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons