Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Öis vädjar till SvFF efter röda kortet: "Upphäv avstängningen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Örgryte rasade efter att William Atashkadeh blev utvisad i derbyt mot Gais.
Nu har klubben gjort en skrivelse till SvFF och ber om att anfallaren ska slippa avstängning.
Blir det inte så är svensk fotboll på väg åt helt fel håll, säger Öis-tränaren Marcus Lantz till GP.

Det var i den första halvleken i derbyt mellan Öis och Gais som hemmalagets Martin Mutumba försökte hitta fram till lagkamraten William Atashkadeh. Atashkadeh nådde dock inte bollen helt och Gais Alexander Leksell kom emellan.

Atashkadeh upptäckte dock inte Leksell och fullföljde sin skottrörelse. Han träffade i stället för bollen Leksell över benet - vilket fick huvuddomaren Robert Daradic att blåsa frispark. Han nöjde sig dock inte med det utan visade ut Atashkadeh direkt.

Sebastian Carlsén protesterade så kraftigt att han fick gult kort – och Öis-tränaren Marcus Lantz reaktion gav honom en plats på läktaren.

- Jag ville gråta och skratta på samma gång. Det var det sjukaste jag upplevt som fotbollsspelare, sa Atashkadeh.

- Han försökte slå in bollen i öppet mål och han åkte ut för det. Jag har aldrig varit med om något värre, sa Marcus Lantz.

Dagen efter derbyt har Örgryte nu gjort en skrivelse till Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd där man ber om att den automatiska avstäningen som följer vid ett rött kort ska upphävas.

"Vi ifrågasätter starkt gårdagens beslut av domaren att visa ut William Atashkadeh och konsekvenserna av beslutet för både William såväl för ÖIS Fotboll som förening", skriver man.

Blir det inte så är svensk fotboll på väg åt helt fel håll, säger Marcus Lantz till GP.

I SvFF:s tävlingsbestämmelser går att läsa att en avstängning kan upphävas "om domarbeslut är uppenbart felaktigt, såsom varning eller utvisning uppenbart utdelad till fel spelare".

Den bestämmelsen finns. Hur vi kommer att tolka den i just det här fallet kan jag såklart inte säga nu, men vi kommer att ta upp det på tisdag kväll och meddela vårt beslut på onsdag förmiddag, säger Disciplinnämndens ordförande Kerstin Elserth till GP.

Öis-tränaren Marcus Lantz är positiv.

- Jag utgår från att vi frias. Om domaren går ut och säger att det var inte rött kort och om Wille får spela, då är det ok. Om inte vore tragiskt för svensk fotboll. Det här blir en riktningsvisare som är viktig för hela Fotbollssverige, säger han.

Se situationen när Atashkadeh blev utvisad i spelaren ovan.


SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt

Publicerad 2017-05-12 kl 21:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons