Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Oklart om Blomqvist stannar i Hammarby – kontraktet går ut vid årsskiftet

10å

Jesper Blomqvist blir kvar som assisterande åt nye tränaren Roger Franzén, men det är inte säkert att han stannar.
- Vi ska utvärdera det, säger han till fotbollskanalen.se.

Hammarby har gjort klart med ny tränare. Hammarby Talang FF:s tränare Roger Franzén tar steget till a-laget och samtidigt en division upp i seriesystemet. Avhoppade Michael Borgqvists assisterande tränare Jesper Blomqvist är kvar men kontraktet går ut vid årsskiftet – och hans framtid i klubben är oviss.

ANNONS
- Vi siktar på att avsluta säsongen så bra som möjligt sen får vi utvärdera det, säger han själv.

Klubbens avgående vd Åsa Sånemyr vill inte heller ge några besked i nuläget.
- Han har kontrakt till årsskiftet men självklart måste vi börja planera ganska snart. Men att de jobbar ihop nu är ett jättebra sätt att lära känna varandra först, säger hon till fotbollskanalen.se.

Kan Roger Franzén begära en ny assisterande?
- Det kan han absolut göra, men det betyder inte att det blir så.

Vem tar beslutet?
- Det är inte styrelsen utan organisationen som gör det och jag skulle tro att det sker i en diskussion med Roger och människor runt honom. Vi kommer att bygga ett team och Roger kommer inte att vara ensam men han kommer att vara en viktig del i det.

Sånemyr berättar också att hon är mycket nöjd med Franzén som ny tränare.

ANNONS
- Han har många bra egenskaper och dessutom är han en riktig vinnarskalle. Det kommer vi verkligen att behöva. Han är ett namn för framtiden för oss och då tänker jag över lång, lång tid. Det finns många roller han kan fylla på sikt.

Vad är det som gör Franzén så bra för Hammarby?
- Jag kommer inte från fotbollsvärlden tidigare men jag har hört ordet spelidé enormt många gånger och kanske också bristen på spelidé, som många andra har uppfattat. Där tycker jag att Roger är väldigt tydlig med var han vill och vad han tänker. Han visar det på ett bra sätt.

Du nämner själv att du inte står för den sportsliga kompetensen, vilka är det som bedömt huruvida hans spelidé är passande?
- Det är flera olika som har gjort det och vi skrev en kravprofil för den här tjänsten. Det är en ganska utförlig kravprofil där jag själv också har bidragit men med helt andra bitar.

ANNONS

Som?
- Ledarskapsfrågor, kommunikation och att känna sig bekväm med just ledarskapsrollen – som är jätteviktig. Jag har gjort djupintervjuer med flera kandidater till jobbet och inte minst med Roger för att prata om andra saker än just det sportsliga. Jag tycker att det är väldigt viktigt i en klubb som Hammarby eftersom vi har en press som många andra klubbar inte har. Det krävs en stark integritet för att jobba här och jag är ganska övertygad om att vi har gjort ett bra val.

Roger Franzén hade ett utgående kontrakt med Hammarbys talanglag och har nu skrivit ett avtal som utöver den här säsongsavslutningen täcker två ytterligare år i klubben.

Publicerad 2010-09-17 kl 17:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto