Olsson stor hjälte - gjorde fyra mål i Landskronas seger

J-Södras Marko Nikolic gjorde två mål mot Landskrona Bois.
Men det räckte inte för att ta poäng.
Han bräcktes av Linus Olsson - som bjöd på fyra fullträffar.

J-Södra har haft en tuff start på säsongen i superettan. På de första sex matcherna har laget bara samlat ihop tre poäng. Trots en bra start mot Landskrona Bois är det fortsatt facit för Jönköpingslaget.

Redan i den sjunde minuten frispelades Marko Nikolic och med ett lågt skott i bortre kunde J-Södra räkna in matchens första mål. Det var då Robin Book som stod för assisten. Men det tidiga målet stoppade inte Landskrona. Linus Olsson bjöd efter knappt 20 minuter på ett ordentligt skott utifrån som seglade upp i krysset. 1-1 - vilket stod sig i ett par minuter.

Sedan var ledningen åter hos hemmalaget. Duon bakom det första målet samarbetade sig fram även till nästa, när en passning över straffområdet från Book hamnade hos Nikolic som stötte in bollen.

Men när lagen gick till halvtid var det kvitterat, genom Olssons andra mål. Det gjorde han liggandes, efter att målvakten misslyckats med att plocka ner ett inlägg. Ett mål som hemmatränaren Oscar Garcia Rodriguez protesterade mot till den grad att han fick syna det röda kortet.

Men för Olsson var matchen långt från över. I andra halvlek bjöd han på ett andra långskott, som fullbordade hans hattrick och gav Landskrona ledningen i matchen. Med knappt 70 minuter spelade klackade han även in ett fjärde, som rullade förbi Felix Jakobsson i motståndarmålet. 4-2 blev slutresultatet och 30-åringen blev stor matchhjälte med sina fyra fullträffar.

- Roligt att göra mål, väldigt mycket roligare att göra fyra. Fotboll är märkligt ibland. Jag har inte gjort ett enda mål, men släpper det så släpper det rejält, säger han till Discovery+.

Landskrona lyfter därmed från kvalplats och har nu samlat ihop sju poäng.

Publicerad 2022-05-10 kl 20:58