Örgryte darrar - föll mot Qviding

Håller Örgryte på att klappa ihop i Superettan? Den allsvenska plats som såg stensäker ut för några veckor sedan är nu mer tveksam. Laget förlorade med 2-0 borta mot förre Öistränare Zoran Lukics Qviding.

Örgryte hade chansen att rycka till sig ett försprång på sex poäng i superettan i kampen om en plats i fotbollsallsvenskan nästa säsong. Men måndagskvällens motståndare Qviding tog revansch för 1-3-förlusten i juni och tog en skrällseger med 2-0 på konstgräset på Valhalla.

Mittfältaren Josef Karlsson gav Qviding ledningen i 48:e minuten och spelade sju minuter senare fram Hannes Stiller till 2-0. Örgryte saknade avstängde Marcus Allbäck i måndagens match men är kvar i ledning, tre poäng före Assyriska och sex poäng före Åtvidaberg som dock har en match tillgodo på toppduon.

Enköping tog en viktig seger i bottenmötet med Limhamn/Bunkeflo. Hemmalaget Enköping fick en mardrömsstart med 0-1-underläge (straff) och målvakten Djordje Pantic utvisad efter blott sju minuters spel. Kvitteringen kom på straff efter en knapp halvtimme, men bortalaget tog ledningen på nytt tidigt i andra halvlek.

Hemmalaget kvitterade genom anfallaren Anders Lindberg i 62:a minuten. Lindberg spelade sedan fram inbytte Mats Lundin till 3-2, som kom väldigt lägligt i den 90:e minuten.

Enköping passerade Degerfors i tabellen men är kvar på nedflyttningsplats även om laget nu har lika många poäng som Limhamn/Bunkeflo på kvalplats.

I måndagens tredje match vann Landskrona hemma mot Mjällby med 4-2.

TT

Publicerad 2008-09-29 kl 21:22

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.