Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Örgryte stressar inte med Santos: "Kan lätt bli en kronisk skada"

De ska bilda superettans vassaste anfallspar. Men Alvaro Santos hälsa tvingar Ken Fagerberg att vänta på sin tänkta radarpartner.
- Stressar vi kan hans skada bli kronisk, säger Janne Andersson.

Örgrytes forwardskonstellation hör till seriens mest spännande på förhand. Rutinerade brassen Santos i symbios med hemvändande talangen Fagerberg – men hittills har duon inte fått chansen att matcha ihop sig alls.

- Det optimala vore ju att de spelade tillsammans. Men så har det inte blivit, på grund av Alvaros skadeproblem i ljumsken och magmuskulaturen. Han är över 30 och då skojar man inte med sådana saker, säger Janne Andersson.

Redan under sin tid i franska Sochaux började Santos få bekymmer med kroppen. Och efter flytten till allsvenskan förra året slog han återigen upp samma skada. Nu tänker Örgryte vänta uppemot en månad innan de ger honom klartecken till 90 minuter.

- Vi väljer att vara försiktiga. Sedan har det tagit längre tid än vad alla trott, men att bakslagen varit återkommande visar ju att det verkligen varit nödvändigt med en längre tids rehab, säger Janne Andersson.

Hur är Santos relation med Öis i dag, tidigare ville han ju inte spela i superettan?
- Visst sade han så, men det blåstes väl upp lite större än vad det egentligen var. Och kanske diskuterade man lite för mycket i medierna i stället för internt. Men klubben och han har löst det snyggt efteråt. Det är glömt nu.

Och ditt eget förhållande till Santos?
- Det har varit bra från första dagen. Vi kommer väl överens. Och hans problem nu är inte motivationen utan det fysiska spelet. Det lär dröja några veckor eller till och med lite längre innan han är i full matchform.
- Vi tittar från dag till dag. Det är möjligt att han kan bli aktuell för inhopp lite tidigare än så.

Förmodligen premiärspelar Örgryte med Ken Fagerberg och ytterligare någon ung talang på topp. Alternativt lyfter man upp veteranen Björn Anklev från högerbacksplatsen.
- Egentligen är det ju på senare år han flyttat ned i banan. Förra gången Örgryte låg i superettan spelade han forward på ett framgångsrikt sätt, säger Janne Andersson.

Hur har Ken Fagerberg kommit in i laget, tycker du?
- Han är ju ur-Öisare och acklimatiserade sig snabbt. Ken blir nyttig för oss och jag ä’r väldigt glad att vi kunde få hem honom.

Vilka kvaliteter har han som spelare?
- Han är löpstark, hård i kroppen, har en god teknik och är dessutom ganska snabb. Lägg till vinnarhuvud, en oöm stil och riktigt god attityd. Som du förstår är det inte så vanligt att alla de egenskaperna sitter på samma person. Men man får komma ihåg att Ken bara är 21 år och vi kan inte lägga för stort ansvar på honom.

Publicerad 2010-04-08 kl 15:08
Annons
Annons
Annons