POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
2v

Örgrytes besked - utnyttjar inte optionsår med tränare

Foto: Bildbyrån.

Thomas Askebrand får just nu inget nytt avtal.
Örgryte vill, för alla parters skull, vänta in en sportchef först. 
- Det finns inget som säger att Thomas inte är vår tränare nästa år, säger George Mourad, som är sportsligt ansvarig i föreningens styrelse, enligt GP

Thomas Askebrand tog i november 2017 över som ny huvudtränare i Örgryte och ledde under förra säsongen laget till en fjärdeplats i superettan. Öis var nära att få kvalspela om allsvensk uppflyttning, men slutade två poäng bakom AFC Eskilstuna på tredjeplats. Örgryte är i år åter med i toppen, men har i dagsläget fyra poäng upp till Varberg, Brage och Jönköpings Södra på fjärde- tredje- och andraplats i tabellen. Ännu lever därmed hoppet om uppflyttning. 

Men trots det kan Askebrands framtid i klubben vara osäker.

Tränaren skrev på ett kontrakt över två år med en option på ytterligare ett år, som nu däremot inte kommer att utnyttjas. GP rapporterar att föreningen under måndagens medlemsmöte lät meddela att man inte utnyttjar optionen om förlängning. 

George Mourad, som är sportsligt ansvarig i styrelsen, var däremot tydlig med att Askebrand än dock mycket väl kan leda laget nästa säsong. Detta med anledning av att en sportchef ska tillsättas först innan vidare beslut kan tas inför nästa säsong. 

- Det finns inget som säger att Thomas inte är vår tränare nästa år. Det är bara det att vi vill få in sportchefen och att den personen ska vara delaktig i processen kring tränarstaben och spelare, säger Mourad enligt GP. 

Örgryte hoppas inom loppet av några veckor presentera en ny sportchef. Detta även för att Askebrand ska kunna ta ställning till en fortsättning i klubben efter det. 

- Det är inga konstigheter med det här. Jag funderar inte så mycket på det. Jag kan förstå att de vill att den nya sportchefen ska få vara med i beslutet. Och med det här får jag också lite tid att fundera på vad jag vill. Vi får se vad det blir, säger Askebrand enligt GP.

Publicerad 2019-10-01 kl 07:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå