POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Örgrytes stjärnskott väljer A-kontrakt före utlandet: "Har inte bråttom"

Foto: Bildbyrån

Efter ett snabb lyft inom Örgryte IS väljer nu Robin Glavak att spela i klubbens A-lag. Flera internationella klubbar har visat intresse men spelaren avvaktar:
- Jag har sagt att vi får vänta några år, säger han till Göteborgs-Posten

Robin Glavak har stigit snabbt inom Örgrytes akademi, den resan har nu gett honom en plats i klubbens A-lag. Kontraktet sträcker sig över 2022 och spelaren skrev på det under fredagen. Han har varit den yngsta spelaren i klubbens P16- och P17-lag men ändå burit kaptensbindeln. I svenska P17-landslaget spelade han EM-kval mot Färöarna senast i september. Den unge spelaren ser positivt på ytterligare utveckling inom klubben. I en intervju med Göteborgs-Posten berättar han:

- Det är riktigt stort. Det största som har hänt i min fotbollskarriär.

Diskussionerna kring ett A-lagskontrakt har pågått under några veckor. När det väl stod klart blev spelaren mycket glad. Han säger att det kommer krävas mer av honom och är medveten om det tuffa motståndet.

Internationella klubbar som Tottenham och Real Sociedad har haft ögon på spelaren, skriver GP. Glavak har även varit och tränat med lagen men han känner sig inte redo och tycker att spel utomlands kan vänta.

- Det har varit några klubbar som har velat att jag ska komma och över och testa. Jag har sagt att vi får vänta några år. Jag har inte bråttom utomlands. Jag är ung och tycker att jag utvecklas på ett bra sätt i Sverige. Nu får jag också chansen att ta klivet upp i A-laget.

Örgrytes akademichef Andreas Karlsson tycker att 16-åringens beslut låter sunt:

- Det har funnits intresse, ja. Men han har inte velat sticka så tidigt, han har haft is i magen. Det är glädjande i det här. Robin Glavak ser en lång framtid i Örgryte - och Örgryte ser en lång framtid i Robin Glavak. Många vill sticka tidigt, men han vill passera A-laget ordentligt, säger han.

Glavak säger att han tycker det är smickrande att internationella klubbar visat intresse. Att de kan tänka sig att lägga bud för att värva honom men han tycker att det måste kännas rätt. Han vill trivas och inte tvingas att flytta hem efter en månad för att det var fel beslut.

Nu blir det fullt fokus på A-laget i Örgryte, där spelaren vill lära sig så mycket han kan. Han säger att han verkligen vill slåss för sin plats. När det kommer till vilken typ av spelare han är så svarar han ödmjukt:

- Jag är rätt stark, helt okej spelskicklig och har rätt bra teknik.

Publicerad 2019-10-04 kl 20:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå