POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Ortmark till Degerfors - tack vare fansens pengar och Mellbergs positiva ord

Foto: Bildbyrån.

Olof Mellbergs kom med positiva ord - och det är fansen som betalar.
Nu är Jacob Ortmark klar för Degerfors.
- Jag känner mig taggad, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Efter den förra säsongen, då Jacob Ortmark var utlånad från BP till Gefle, gick parterna skilda vägar. Men nu har den 21-årige mittfältaren hittat en ny klubbadress i form av Degerfors i superettan.

Värvningen finansieras av supportrarnas bidrag, vad klubben kallar ”Fansens lirare”.

- Tack vare den ekonomiska hjälp våra supportrar gått in med kan vi nu också lägga till en central mittfältare till truppen 2019 i Jacob Ortmark. Jacob är en central mittfältare som vi har följt under ett antal år, han har gjort ungefär en 60, 70 matcher med både inhopp och från start och har mycket speltid i både superettan och i allsvenskan vilket gör honom till en rutinerad 21-åring. Så det är intressant och bra, han är en passningsskicklig spelare som vi nu har skrivit ett tvåårskontrakt med, säger sportchefen Patrik Werner.  

Jacob Ortmark, som hade Olof Mellberg som tränare i BP, säger att den tidigare landslagsbacken ofta talat väl om sin gamla klubb. Mellberg spelade i Degerfors mellan 1994-1997.

- Jag hade ju Olof Mellberg som tränare i BP, så jag har fått höra ganska mycket positivt från honom, att Degerfors är en familjär klubb och anrik förening. Så det vet jag, dessutom känner jag Rasmus Alm och också Christos Gravius, vi spelade i stadslaget tillsammans. 

- Det här känns jättebra, jag känner mig taggad och det är skönt att allt äntligen är klart och att jag ska få träffa alla grabbarna.

Publicerad 2019-02-19 kl 21:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå