Öster hakar på topptrion - Mortensen hjälte med två mål

Öster besegrade Norrby med 2-0 på bortaplan.
Nicolas Mortensen blev stor hjälte och gör så att Öster hakar på topptrion i superettan.

Norrby tog emot Öster under söndagen. Och det var en spelare som skulle sno rubrikerna.

Matchen stod länge och vägde, men efter 78 minutet slog han till - Nicolas Mortensen. Efter ett inlägg från vänster stod han rätt placerad i straffområdet och nickade in 1-0 till Öster, och då släppte det för Öster.

Åtta minuter senare kom 2-0, och det var Nicolas Mortensen som slog till igen. Efter ett skott i ribban fångade Mortensen upp bollen satt sitt andra mål i matchen. Han punkterade i och med målet matchen som slutade 2-0 till bortalaget Öster.

Resultatet innebär att Öster hakar på topptrion i superettan och jagar en plats till allsvenskan nästa säsong. Laget har tre poäng upp till Jönköpings Södra på kvalplats, samt ytterligare två poäng upp till tvåan Halmstad - som just nu innehar en av två direktplatser till allsvenskan.

Sist Öster spelade i Allsvenskan var 2013.