Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix'

Öster och Westring utreds inte av SvFF: "Inte aktuellt med någon prövning"

Tonny Westring uppgavs sitta på dubbla stolar med intressen i såväl Öster som ett agentbolag och klubben riskerade att böta en halv miljon kronor. Nu meddelar SvFF att det inte blir någon prövning.
– Nej, det är inte aktuellt med någon prövning nu som det ser ut, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen.se har tidigare skrivit om Tonny Westrings påstådda intressen i både Öster och agentbolaget Global Soccer Management.

Den tidigare Öster-sportchefen Peter ”Kuno” Johansson sa till fotbollskanalen.se att det var regelvidrigt.

– Han har jättebra koll på allt och ett stort kontaktnät, men man får ju inte ha en medarbetare som jobbar som fotbollsrådgivare/fotbollsagent. En sådan får inte jobba i föreningar. Det finns ju regler från svenska fotbollförbundet, sa ”Kuno” till fotbollskanalen.se.

Östers nuvarande ordförande Sven Johannesson svarade dock på kritiken och hävdade att klubben inte gjort något fel eftersom Tonny Westring inte har någon formell roll i klubben.

ANNONS

– Det är mer som vilken kontakt som helst som vi jobbar med. Det finns inget beroendeförhållande mellan oss. Tonny är en Öster-vän, sedan jobbar han inom fotbollen. Så det är en av de som vi frågar när det gäller spelare. Han har inte det engagemanget i föreningen, sa Sven Johannesson.

Och Johannesson fick också rätt. Fotbollskanalen.se pratade under onsdagen med Svenska fotbollsförbundets chefsjurist Anders Hübinette som säger att det inte blir någon prövning.

– Det har inte vidtagits några ytterligare åtgärder, så förnärvarande finns det inte någon utredning. Det har inte tillkommit något som gjort att vi har valt att gå vidare med det, säger Anders Hübinette till fotbollskanalen.se.

Ni anser inte att det finns något som strider mot reglerna?
– Det måste fram någonting som tydligt tyder på att det rör sig om en överträdelse mot något av våra regelverk för att vi ska kunna gå vidare med en sån här sak. Det var väl inte helt tydligt, om jag förstod det rätt, vilken roll det rörde sig om i det här fallet. Vi har gjort någonting mer, nej.

ANNONS

Så det kommer inte hända något om det inte framkommer andra uppgifter?
– Nej, men som sagt, kommer det fram något annat som tyder på att det kan röra sig om en överträdelse då får man naturligtvis överväga om man behöver går vidare med det.  

Publicerad 2014-05-21 kl 23:07
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto