POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Öster om påstått dubbla stolar: "Vi är helt fria"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Alhaji Gero och Denis Velic, Öster.

Tony Westring uppges sitta på dubbla stolar.

Men Östers ordförande dementerar att klubben, som kan riskera stora böter, har gjort något regelvidrigt.

– Det är mer som vilken kontakt som helst som vi jobbar med. Det finns inget beroendeförhållande mellan oss, säger Sven Johannesson till Fotbollskanalen.

Östers förre sportchef Peter "Kuno" Johansson lät scouten Tonny Westring lämna föreningen för tre år sedan, då han uppfattade det som att Westring satt på "dubbla stolar".

Peter Johansson har lämnat föreningen - och nu är Westring, som jobbar för agentfirman Global Soccer Management, tillbaka. Om än i en, enligt han själv, enbart konsulterande roll. Men Johansson menar att det fortfarande handlar om dubbla stolar och enligt chefen för rättsgruppen på förbundet, Anders Hübinette, kan ett sådant fall gå till prövning. Då kan klubben få böta en halv miljon kronor.

När Fotbollskanalen når Östers ordförande Sven Johannesson viftar han bort uppgifterna.

– Jag tror att i de flesta klubbarna så har man relationer med spelare som har varit och jobbar inom fotbollen. Tonny är en Öster-vän, sedan jobbar han inom fotbollen. Så det är en av de som vi frågar när det gäller spelare. Men det är på den nivån. Precis som vilka andra rådgivare i dagsläget, säger han.

Och att han skulle sitta på dubbla stolar?

– Han har inte det engagemanget i föreningen. När vi letar spelare så är det vem som helst vi jobbar tillsammans med, som har spelare som passar in. Vi har det inte enkelriktat på så sätt. Vi har inga situationer som uppkommer där vi är beroende av någon part, utan vi är helt fria.

Men om det här går till prövning - kan ni tänka er att avsluta samarbetet? Hur gör ni då?

– Det är lite svårt att avsluta ett samarbete som man inte har. Han bor i Växjö och verkar i området, han om någon har ju bra kontakter och känner vilka fotbollsspelare som är bra. För vår del vill vi jobba med spelare i närområdet, då är det självklart att Tonny är en given kanal för oss att hitta spelare. Det är inte så att han anvisar spelare till oss. Det är mer likt vilken kontakt som helst som vi jobbar med. Det finns inget beroendeförhållande mellan oss.

Johannesson menar alltså att det inte rör sig om något "samarbete". Men det är just det ordet han använde i en intervju med Smålandsposten, när Westring presenterades.

– Vi börjar så. Sedan får vi se vi se om samarbetet med Tonny kan utökas i framtiden, sade han då till tidningen.

Ordföranden säger att om förbundet vill kolla upp hur de arbetar så är det bara att komma förbi eller slå en signal ("Vi jobbar öppet"), men tvivlar på att det leder någonstans.

– Nej. Det viktiga för vår del är att vi jobbar för föreningens bästa och det är att se till att vi får så bra spelare som möjligt. Sen hur man agerar... vi fattar våra beslut på egna underlag och inte någon annans.

Publicerad 2014-04-26 kl 13:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå