POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
3v

Öster-spelare slet sönder och kastade matchtröjan i soptunna: "Jävligt ful ovana"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Öster och Dalkurd i spelaren.

Det rann över för Östers David Johannesson i mötet med Dalkurd.
När han blev utbytt med dryga halvtimmen kvar av matchen slet han sönder matchtröjan, vilket ledde till arga reaktioner.
- Det blev jättedumt, det var absolut inte min mening, säger han till Fotbollskanalen.

Östers IF har det jobbigt och under lördagen förlorade laget mot Dalkurd med 2-1, vilket var Växjölagets femte raka match utan seger. Med dryga halvtimmen kvar och 2-0-underläge försökte Öster förändra matchbilden genom att byta ut David Johannesson och ersätta honom med Dragan Kapcevic. Då rann det över för Johannesson. Anfallaren tog av sig matchtröjan, slet sönder och kastade den i en soptunna.

- Det blev jättedumt, det var absolut inte min mening. Egentligen är det en jävligt ful ovana som jag haft många gånger sedan ungdomsåren. Jag var frustrerad över min egen insats och då ryckte jag sönder tröjan i ren ilska. Jag var arg på mig själv och att det gick som det gick. Jag vill ju så oerhört gärna att vi ska lösa det här och klara oss kvar i superettan. Det betyder så otroligt mycket för mig. Jag tänkte mig helt enkelt inte för, säger han till Fotbollskanalen.

Johannessons agerande möttes av hårda ord från tillresta supportrar och han fick även utstå kritik på sociala medier.

- Efter matchen hörde jag att de skrek på mig och då hörde jag att de skrek någonting om tröjan. Då fattade jag att ”jäklar, det där blev inte bra”. Jag försökte be om ursäkt på plats och göra rätt för mig och hämta tröjan. Det var absolut inte med mening. Om man vill hitta en syndabock i ett sådant läge så är det säkert lätt att hitta någon som gör en sådan grej. Jag försökte förklara på Twitter att det absolut inte var meningen att vanhedra någon, varken fans som reser land och rike runt eller föreningen. Det var en handling man gör när man är otroligt arg och besviken på att det går som det gör, som det gjort vecka ut och vecka in.

- Jag förstod att det såg skitdumt ut när jag hade lugnat ned mig. Jag tänkte: ”Det där var inte bra. Sådant får inte ske”. Jag förklarade mitt misstag och bad så hemskt mycket om ursäkt och tog med mig tröjan in så vi får fixa till den.

Du är ångerfull förstår jag.
- Ja, självklart. Jag har ju varit här i drygt tre år nu och jag vill Öster, laget och alla runtomkring extremt väl. Jag tränar och kämpar för att det ska vara så.  Sedan blir det en sådan grej och då förstod jag att jag hade gjort extremt fel. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att det upplevdes på det sättet. Så får det inte bli. De tillresta fansen är såklart frustrerade i ett sådant läge, vilket vi också är. Vi vill ju att allt ska bli bra, att vi ska hålla oss kvar och spela i superettan även nästa år. Det är bara sänka guarden i ett sådant läge och be om ursäkt för att det blev fel.

Johannesson berättar att det inte är första gången som han gjort något liknande.

- Jag har gjort det ett par gånger sedan mina ungdomsår och det är en jävligt ful ovana måste jag säga. Jag vet verkligen inte vad som händer i min skalle när det blir så där. Det finns inget annat än frustration över min egen insats.

Förlusten mot Dalkurd innebär att laget alltjämt ligger sist i superettan. När det

- Det är ett skittufft läge. Vi har ju tänkt att varje match vi spelar nu är som en final nu. Så har vi tänkt ganska långt tillbaka när det inte gick som det skulle och vi var ett uttalat topplag av folk runtomkring, och vi själva trodde också att det skulle bli betydligt bättre. När man hamnar i ett sådant läge är det otroligt tufft att ställa om till där vi är nu. Nu går vi in en otroligt viktig vecka. Det är bara äta, sova, vila och vara på det i morgon och träna. Det är den enda vi kan göra i det här läget. Det är extremt tufft och extremt jäkla tråkigt att vi satt oss i det här läget. Men vi har satt oss här själva och det är bara vi som kan vända på det.

Publicerad 2019-09-21 kl 19:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå