POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Östers målvakt borta på obestämd tid: "Livet består av mer än fotboll"

Foto: Bildbyrån

Robin Malmkvist ska, enligt plan, opereras för en ögonskada.
Nu blir Östers målvakt borta på "obestämd tid", meddelar superettan-klubben.
Naturligtvis oerhört tråkigt för Robin och för Östers IF, säger managern Christian Järdler till Östers hemsida.

Under söndagen vann Öster med 2-1 borta mot allsvenska nykomlingen Falkenberg i svenska cupen, efter att målvakten Robin Malmkvist bland annat räddat en straff. Men nu meddelar klubben att keepern fått tillbaka sympton för en ögonskada som han ådrog sig 2009 och därför kommer vara ur spel "på obestämd tid".

Tanken är att Malmkvist ska opereras och om den operationen går bra tar det dryga två veckor att rehabilitera skadan, enligt Öster.

Med tanke på bakgrunden så känner jag att jag behöver göra mig själv rättvis och då är en operation i dagsläget det bästa alternativet. Jag testade en lins mot Falkenberg men känner inte att det räcker till för att kunna prestera på 100 procent. Därför undersöker vi nu möjligheten att få genomföra operation, säger målvakten till Östers hemsida.

Östers manager Christian Järdler:

Det är naturligtvis oerhört tråkigt för Robin och för Östers IF att han tvingas till denna operation. Vi är väldigt nöjda med Robin och valde att gå in i denna säsongen med honom som förstemålvakt, men livet består av mer än fotboll och Robin måste ha fungerande ögon både på och utanför planen. Vi hoppas såklart att allt kommer att gå bra och att han är tillbaka på planen snart igen.

I och med den uppkomna situationen letar Öster efter en ny målvakt.

Beskedet att Robin inte är tillgänglig för oss under en längre period innebär att vi måste se över målvaktssidan eftersom vi valde att till 2019 gå in med endast två målvakter i A-lagstruppen, säger Christian Järdler.

Publicerad 2019-02-18 kl 17:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå