Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Otto Martler lägger av - 29 år gammal: "Oerhört svårt beslut"

Foto: SCANPIX

Falkenbergs målvakt Otto Martler följer inte med till superettan. 29-åringen väljer att sluta med fotbollen.
- Det är ett oerhört tungt och svårt beslut som jag har fattat, säger Martler till Fotbollskanalen.

Falkenberg-målvakten Otto Martler väljer att lägga av med fotbollen, endast 29 år gammal. Istället satsar den utbildade civilingenjören fullt ut på sitt jobb som projektutvecklare på ett fastighetsbolag.

- Det är ett oerhört tungt och svårt beslut som jag har fattat, säger han till Fotbollskanalen.

Martler lämnade beskedet till klubben i morse. Men tankarna på att lägga av har funnits med honom länge, och de tunga resultaten i årets allsvenska gjorde beslutet enklare att fatta.

- Jag har tänkt på det under en ganska lång tid. Jag har ju under alla mina fyra år i Falkenberg jobbat vid sidan om. Och det har varit svårt att hinna med båda två, och jag har känt ju mer tiden har gått att det varit svårt att fokusera på båda delarna. Och jag har känt att så länge jag spelar i allsvenskan så har det varit värt det, säger målvakten.

- Och det var väl ganska tidigt nu som man tänkte att det kommer att bli degradering för oss, så de tankarna har väl funnits ett tag.

Under Martlers sista säsong i FFF startade målvakten 17 allsvenska matcher. Under hans fyra säsonger i klubben har målvakten varit en mycket viktig kugge i lagets första allsvenska säsonger någonsin.

- Jag är fantastiskt stolt över det både laget och jag har gjort. Vi har varit med om de fyra mest framgångsrika åren i klubbens historia. Det känts skönt att ha bidragit till det. Samtidigt känns det tråkigt att det slutade som det gjorde i år. Men det är inte det jag kommer att minnas, utan de är alla de fina minnen som vi har skapat.

Otto Martler kommer att träna med Falkenberg även nästa vecka, innan laget går på semester och Martler till sitt andra jobb.

- Det kommer säkert att vara lite deppigt. Men vi ska ha en avslutningsfest här i helgen också så det känns skönt att få ett ordentligt avslut. Men jag kommer säkert fortsätta att träffa många av dem i laget och gå och jag kommer även att gå och kolla på matcherna nästa år. Det ser jag fram emot att få göra också, säger Martler till Fotbollskanalen.

Publicerad 2016-11-16 kl 21:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons