Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Paulinho om återkomsten: "Jublar inte om jag gör mål"

Efter övergången till Hammarby - blixtsnabb comeback på Behrn Arena för Paulinho Guará. Brasilianaren ser fram emot att möta gamla laget Örebro och räknar med ett varmt mottagande.

- Det är bara kul, jag känner mig omtyckt i Örebro så jag är säker på att de kommer att välkomna mig på ett bra sätt, säger Paulinho till FotbollDirekt.se.

Tillbaka i svensk fotboll - och "tillbaka till brottsplatsen" nästan direkt för Paulinho Guará. Hammarby möter idag Örebro på Behrn Arena, där brasilianaren gjorde en så lyckosam säsong ifjol, inlånad från sydkoreanska Busan I´Park. Paulinho kom till ÖSK i somras, efter en tuff tid i sin sydkoreanska klubb.

- Det gick tungt i Sydkorea, men så öppnade Örebro dörren för mig. Jag är klubben evigt tacksam, de gav mig självförtroendet tillbaka.

Paulinho lämnade Hammarby för Busan 2008 - en övergång som fyllde på lönekontot rejält för den 31-årige anfallaren. Men på fotbollsplanen gick det tyngre. I januari bröts Paulinhos kontrakt. Och plötsligt fanns möjligheten att komma tillbaka till Hammarby.

- Jag mådde väldigt dåligt och då spelar det ingen roll om man tjänar bra med pengar. Men så fick jag den här möjligheten. Det känns som att komma hem.

Och Paulinho erkänner att Hammarby alltid känts som nummer ett. Trots tacksamheten mot Örebro och dessutom flera år i Örgryte, hans första svenska klubb.

- Jag känner väldigt starkt för alla klubbarna. I Örgryte fick jag chans att sparka igång karriären och Örebro öppnade dörren för mig när det var som tyngst i Sydkorea.

- Men det är klart att Hammarby ligger varmast om hjärtat, med fansen och allting. De hjälpte mig till Sydkorea där jag tjänade bra och nu är det dags för mig att hjälpa Hammarby.

Trots att han lämnade Söder-klubben för snart tre år sedan har inte Paulinho behövt någon längre tid på att lära känna sitt nygamla lag - vare sig på eller utanför planen.

- Jag känner faktiskt de allra flesta, många HTFF-spelare tränade med oss redan då och nu är de A-lagsspelare. Sedan är flera av mina kompisar kvar, som David Johansson, Jose Monteiro och Sebastian Castro-Tello.

- Det finns en enorm potential i laget, det visste jag redan innan jag skrev på. Men superettan är stentuff och det blir krig varje match om vi ska gå upp.

Efter en övertygande seger mot Gefle förra helgen blir det tuffare idag. Paulinho har inte gett sina lagkamrater någon inside-information om ÖSK, men tror Hammarby har en bra chans.

- Det blir en öppnare match än mot Gefle. Örebro vill verkligen spela fotboll, det kommer öppna för oss. Jag vet att de har flera spelare borta också, de kommer köra med många reserver.

Och något firande vid ett eventuellt Paulinho-mål blir det inte.

- Hehe, nej, det blir nog lugnt. Det är ju bara träningsmatch också, jag väntar med att fira mål tills det blir allvar.

Publicerad 2011-02-26 kl 13:08

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER