Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Pavey lämnar Assyriska - letar ny klubb: "Visat att jag fortfarande håller"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kenny Pavey, 37, har gjort sitt i Assyriska.
Nu är den förre AIK-spelaren ute efter ny klubb.
- Jag är öppen för allt, säger Pavey till Fotbollskanalen.

Inför säsongen 2016 lämnade han AIK och skrev på för Assyriska i superettan. Efter ett år står det nu klart att Kenny Pavey lämnar Södertälje-klubben. Engelsmannen spelade 22 matcher i superettan i år, de flesta som högerback eller högermittfältare, och nu håller han på att hitta en ny klubb.

Vad som kommer hända med 37-åringen är inte klart.

- Det blir ingen fortsättning i Assyriska. Det har varit ett frustrerande år på och utanför planen som jag inte vill prata om så mycket. Jag har tackat klubben och önskat dem lycka till i framtiden. Jag vill tacka alla Assyriskas supportrar för deras stöd och passion, säger Pavey.

- Nu vill jag spela på högsta möjliga nivå. Jag bevisade det här året att jag fortfarande har kvaliteterna för att spela på en bra nivå.

Pavey fortsätter:

- Tyvärr åkte jag på en tuff tackling precis innan säsongen började och ytterligare en tackling efter att halva säsongen spelats. Men det kan man inte stoppa, tacklingar är tacklingar och jag antar väl att det är karma för alla de tacklingar jag delat ut genom åren. Jag kan inte vara arg över det. Det skulle vara annorlunda om det var muskelskador jag haft och jag börjat tänka på om kroppen pallar mer. Men jag har visat alla och framför allt mig själv att jag fortfarande kan spela på högsta nivå.

2014 och 2015 spelade Pavey för allsvenska toppklubben AIK och han är övertygad om att han fortfarande är tillräckligt bra för allsvenskan eller superettan.

- Jag känner att jag inte riktigt fick chanserna som jag förtjänade av Andreas Alm (AIK:s dåvarande tränare). Jag kände att jag presterade bra när jag fick regelbunden speltid. Det är svårt att hoppa in i tio minuter en match, sen vila nästa match, spela 15 minuter matchen därefter och sen starta en match. Det var frustrerande och jag fick inte in rutinerna. Jag behöver rutinerna. Jag känner att jag har kvaliteterna. 

Hur är din kropp?
- Tänk inte på min ålder, det är bara en siffra. Jag är fortfarande en av de bäst tränade i laget. Jag har samma energi som förut men nu har jag erfarenheten också. Jag vet när jag ska gå och när jag ska stanna. Sen har jag ledarskapet som jag alltid haft. Jag känner mig bra.

Vill du helst spela i en klubb i Stockholmsområdet?
- Jag är öppen för allt, men vår familj har ju basen i Stockholm. Vi får se, funkar det för både mig, klubben och min familj så tittar vi på det, säger Pavey.

Pavey gjorde fem mål den här säsongen, bland annat ett mot Elfsborg i svenska cupen.

I spelaren ovan kan du se Paveys mål mot Örgryte i november i spelaren ovan.

Publicerad 2016-12-18 kl 13:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons