Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Peking mångmiljonsatsar för att nå toppen: ”Vill värva flera etablerade toppspelare”

IFK Norrköping planerar redan nu en mångmiljonsatsning för att nå övre halvan av allsvenskan till nästa säsong.
– Vi vill ha 3-4 etablerade spelare, främst i defensiven, säger ordföranden Peter Hunt till fotbollskanalen.se.

I och med Gif Sundsvalls poängtapp blev IFK Norrköping klart för allsvenskan i helgen, trots att en omgång återstår. Firandet har lagt sig och ordföranden Peter Hunt har redan påbörjat arbetet med en mångmiljonsatsning för att ”Peking” inte ska bli ett nytt ”jojo-lag” mellan serierna. Klubben ska nu etablera sig i allsvenskan ordentligt och nå en placering på den övre halvan redan under nästa säsong.
– Om man vill hänga kvar måste man sikta på en placering i mitten och då krävs en jättesatsning, säger IFK Norrköpings ordföranden Peter Hunt till fotbollskanalen.se.
– Vi försöker hitta både medel och resurserna för att nå en placering på den övre halvan. Vi kan inte vara naiva och tro att dagens trupp klarar av att vara i allsvenskan.

Vad måste ni förstärka?

– Först måste vi såklart göra en analys efter säsongen, men vi behöver nog 3-4 etablerade toppspelare. Främst behövs defensiven förstärkas och vi söker mittbackar och innermittfältare, men även någon anfallare.

Kommer truppen annars att kunna vara intakt?

– Vi vet att intresset är stort för Daniel Bamberg. Annars har vi kontrakt med de viktigaste spelarna.

Exakt hur satsningen kommer att finansieras är ännu oklart. Hunt medger dock att det rör sig om flera miljoner för att IFK ska kunna nå sitt mål om en hög placering i allsvenskan.
– Det är väl ingen hemlighet att bra spelare kostar mycket pengar och jag kan säga det rör sig om flera miljoner för vår del. Vi samarbetar med en grupp företagare som har ett stort hjärta i Norrköpings-regionen, säger IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2010-10-18 kl 13:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons