Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Planerat minusresultat för Falkenberg: ”Vill tillbaka till allsvenskan under treårsperiod”

Foto: Bildbyrån

Efter att ha åkt ur allsvenskan förra året så ser Falkenbergs FF ut att gå mot en både sportsligt och ekonomiskt godkänt 2017.

För knappt ett år sedan åkte Falkenbergs FF, Gefle, och Helsingborg ur allsvenskan. Gefle hade bland annat en Swishkampanj för att klara av ekonomin och Helsingborg startade Olympia Invest, men Falkenberg ser ut att klara av sitt budgetmål. 

- Vi kommer att hålla det vi budgeterade för, säger ordförande Lars-Eric Nilsson till Fotbollskanalen. 

Det blir dock ett litet minusresultat, men det var enligt planerna. För första gången sedan Nilsson kom till Falkenberg år 1991 hade föreningen lagt in ett minus i budgeten. Till detta har även det sportsliga varit okej. Laget fortfarande har en liten chans att nå kvalet till allsvenskan, även om de ville ännu mer. 

- Vi hade ambition att vi skulle vara med här uppe. Det har vi ju varit, men kanske inte tillräckligt tycker vi.

- Vi har en målsättning med att vi vill försöka komma tillbaka till allsvenskan under en treårsperiod, och hoppas att vi kan leva upp lite grann till det. Sedan vet man inte om man lyckas eller inte, men man måste ha den målsättningen. Vi arbetar lugnt och sakta, för ekonomin vet vi var vi har. 

Falkenberg har än så länge klarat av nedflyttningen utan att dra ner på personalstyrkan, och även om Jesper Karlsson, Otto Martler, Felipe Carvalho, Rasmus Sjöstedt, Thomas Juel-Nielsen, och Johannes Vall har lämnat under det senaste året så är många spelare kvar. Föreningen kunde behålla många på grund av hur spelarkontrakten förändrades vid nedflyttning. 

- Vi fick ju behålla en del av stommen och det gjorde ju gott. Vi hade ju kontrakt med spelarna som var skrivna för bägge bitarna, både allsvenskan och superettan. På så sätt kunde vi ha kvar ryggraden. 

Förutom spelartruppen har en stor del av ekonomin i år varit kring den nya arenan. Med den har FFF marginellt förbättrat sina publiksiffror, även om kostnaderna blivit högre. Enligt Hallands Nyheter var hyran på den förra arenan 700 000 kronor per år. FFF har fått ner hyran på nya arenan från 2,7 miljoner kronor till 2 miljoner, men försöker få ner det ännu mer under perioden i superettan. 

När det gäller tränarfrågan kring Hans Eklund och de tio utgående spelarkontrakten så har arbetet för 2018 precis påbörjats, och Nilsson säger att det lär vara klart i slutet av månaden med hur FFF vill göra. Däremot hoppas han och föreningen på att ännu fler egna talanger ska trycka sig uppåt i framtiden. 

Efter succéerna med Niclas Eliasson, Gustaf Nilsson, och Jesper Karlsson så vill de också behålla den kommande generationen talanger längre. Föreningen har en stark ungdomssektion, och i huvudfokus nu är John Björkengren. Den centrale mittfältaren har startat tolv raka matcher i superettan och debuterade nyligen med en startplats i P20-landslaget. 

- Tyvärr mister vi dem fort också.

Tror du att ni tappar Björkengren redan i vinter?
- Han har ju kontrakt, men det hade ju Jesper (Karlsson) också så man vet ju inte. Intresse finns säkert, men vi resonerar att han stannar kvar.

Publicerad 2017-10-09 kl 19:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons