Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
45v

Polisen öppnar upp utredning om matchfixning igen: "Måste dra i några trådar"

Foto: Bildbyrån.

Polisutredningen kring matchen mellan Norrby och Dalkurd öppnas igen.
Polisen har fått fram nya uppgifter, rapporterar GP.
- Det gör att vi vill ha ett eller flera förhör, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare till Fotbollskanalen.

Det var i somras som Svenska Spel valde att stoppa allt spel på Norrbys matcher efter att man upptäckt avvikande spelmönster inför mötet mellan Boråslaget och Dalkurd. SvFF uttredde matchen tillsmamans med Uefa, innan man lämnade det till polisen som startade en förundersökning.

- Vi har inte själva några misstankar på något sätt, sa klubbchefen John Östby till Fotbollskanalen då.

Utredningen lades dock ner i slutet av november, men under torsdagen rapporterar GP att polisen beslutat sig för att öppna densamma igen, efter att det framkommit nya uppgifter:

- Vi har fått tips som gör att vi måste dra i några trådar. Det gör att vi vill ha ett eller flera förhör, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare till Fotbollskanalen.

John Östby, som var klubbchef i föreningen under säsongen men som för några dagar sedan lämnade sin post med omdelbar verkan, är positiv till polisens beslut.

- Jag ville aldrig att utredningen skulle läggas ner från första början. För det betyder att man har misslyckats. Jag kände att detta var så pass grovt att man skulle gå till botten igen. Så har man tagit upp utredningen igen så är det fantastiskt. Det är helt rätt sätt, säger han till Fotbollskanalen

Det faktum att du slutade med omedelbar verkan, hade det något att göra med att klubben figurerat i den här typen av sammanhang under säsongen?
- Nej, det har absolut ingenting med det att göra. Det är helt andra skäl.

- Det är en ekonomisk situation i klubben som göra att om vi ska kunna få in de ledarna vi vill ha in så behövs pengarna och i och med att jag är den största kostnadsposten för klubben så är det också enklast att på så sätt, i samspråk med föreningen, lämna min post.

Publicerad 2017-12-07 kl 17:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons