Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Polisen passar vidare Syrianskas anmälan - prioriterar eventuella hot mot Brännström

Syrianska har gjort en polisanmälan mot Dalkurds tränare Andreas Brännström.
Ändå hanterar inte Polisen ärendet, utan passar vidare.
- Förtalsanmälan till Polisen överlämnas vidare till Justitiekanslern då det rör media, säger kriminalkommisarie Fredrik Gårdare.

Det var under måndagen som Dalkurds tränare Andreas Brännström anklagade Syrianska för att använda matchfixning som "ekonomisk modell". Till Fotbollskanalen sa Brännström sedan under tisdagen:

Det är bara ta fram ett par matcher och titta noga. Har man det minsta fotbollskunskap så ser man att det inte ens är nära att vara okej. Skulle jag sälja en match så skulle jag kunna göra det på ett bättre sätt, så mycket kan jag säga. De är som riktigt dåliga skådespelare.

Sent på onsdagen gick Syrianska ut med ett meddelande på sin hemsida där man bekräftade att man anmäler Brännström.

ANNONS

- Om man kommer ut med en så grov anklagelse utan grund så tycker jag ändå att man ska göra en anmälan gentemot det här, säger Syrianskas sportchef Can Melkemichel till Fotbollskanalen.

Exakt vad anmälan rubriceras som menade Melkemichel under torsdagsförmiddagen inte var helt klart än.

- Jag hade ett möte med polisen i går kväll där vi satt och diskuterade. Han tog en anmälan och sedan skulle han återkomma med vad man skulle anmäla honom mot, det är inte hundra klart än vad det ska vara. Men han ska lämna in den till åklagaren och så får vi se vad anmälan blir.

Fredrik Gårdare leder polisens aktionsgrupp mot organiserad brottslighet inom idrotten och tar vanligtvis hand om eventuella oegentligheter inom idrotten. Men ändå kommer inte polisen att hantera Syrianskas anmälan. I stället prioriterar man att skydda Andreas Brännström mot en eventuell hotbild.

- Polisen prioriterar alla hot mot idrottsledare. Och i detta läge är den särskilda aktionsgruppen beredd om Dalkurds tränare utsätts, säger Gårdare till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Förtalsanmälan till Polisen överlämnas vidare till JK (Justitiekanslern) då det rör media.

Syrianska gjorde utöver anmälan till polisen också en anmälan till Svenska Fotbollförbundet.

- Den har vi fått in, det kan vi bekräfta. Den hanteras just nu av vår Disciplinnämnd, och de har precis börjat titta på innehållet i densamma, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till Fotbollskanalen.

- Det är en anmälan av den karaktären att den ska hanteras av vår Disciplinnämnd som nu också har påbörjat sitt ärende.

Fakta

Justitiekanslern

JK beskriver sin myndighet så här:
Justitiekanslern är en myndighet under regeringen som bl.a. har tillsyn över myndigheter, reglerar skadeståndskrav mot staten och är åklagare i tryck- och yttrandefrihetsmål.

Om sin roll i tryck- och yttrandefrihetsmål skriver man:
Justitiekanslern är ensam åklagare när det gäller tryck- och yttrandefrihetsbrott, dvs. när det är fråga om otillåtna uttalanden i tryckta skrifter, radio- och televisionsprogram samt s.k. tekniska upptagningar, dvs. DVD- och CD-skivor, videogram m.m.

Källa: www.jk.se.

Publicerad 2017-11-02 kl 13:14

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto