Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Premier League-klubbar rycker i Superettan-forward: "Vill göra affär innan juli är över"

Foto: TT Nyhetsbyrån

En handfull klubbar från Premier League studerar Östersunds FK:s Modou Barrow.
Nu vill klubben göra affär innan juli är över.
– Intresset har accelererat, säger klubbens ordförande Daniel Kindberg till fotbollskanalen.se.

Östersunds SK sitter just nu på en riktig guldklimp. Forwarden Modou Barrow, som hämtades från Varbergs BoIS inför säsongen, har gjort sex mål på tolv matcher i Superettan under våren och jagas nu av en rad Premier League-klubbar.

Enligt klubben är Middlesbrough, Swansea, Everton, Celtic, Hull City och Queens Park Rangers alla intresserade och de tre sistnämnda kommer att vara på plats när ÖFK spelar derby mot GIF Sundsvall på fredag. 

Modou Barrow var på plats i Malmö förra veckan för att provträna med Bolton (som är på träningsläger i Sverige) och klubbens manager Dougie Freedman imponerades av det han såg.

Nu bekräftar Östersunds FK att man för diskussioner med några av de intresserade klubbarna.  

 – Det är stort intresse. Vi har sagt till de intresserade klubbarna att om vi ska göra affär så ska vi göra affär i juli, säger Kindberg.

Ni räknar inte med Barrow till hösten med andra ord?

– Man har ju lärt sig att inte gissa någonting i fotboll. Vi vet att han ska spela med oss på fredag, det har vi konsteterat, säger Kindberg till fotbollskanalen.se.

Vad skulle en försäljning betyda ekonomiskt?

– Det beror på vad man kommer till för lösning. Det är klart att det betyder resurser för att vi ska kunna bli bättre på hösten än på våren och vinna fler matcher och även förbereda oss för nästa år.

Om man ser det ur ett annat perspektiv. Vad betyder det för Östersund som klubb att ni attraherar Premier League-klubbar?

– Det är kanske den högsta vinsten. Pengar är viktigt i fotboll, men det du pekar på är enormt viktigt. Vi har sett det när David (Accam) gick till Helsingborg att fler är intresserade och fler hör av sig. Vi är lite nydanande och vill spela boll. Oavsett vilka vi möter så kompromissar vi inte och det attraherar fotbollspelare.

David Accam lämnade den dåvarande division I-klubben Östersund i augusti 2012 och har därefter gjort stor succé i Helsingborg och var även på vippen att ta plats i Ghanas VM-trupp.

– Det märks att det finns ett stort intresse. Det är massor med rådgivare och agenter som ringer och vill placera spelare hos oss. Och inte bara från Sverige utan även utomlands ifrån. Det är något vi inte är vana vid här uppe i Östersund.

Han fortsätter:

– Vi känner själv att vi har ett oproportionellt stort och gott anseende. Och det har väl att göra med att Wigan och Swansea har varit här flera gånger på försäsongläger och att vi på sät sätt skapat goda kontaker med flera Premier League-klubbar. I och med det har vi en liten genväg. Det är klart att det har en stor betydelse i fotbollen om man har ett gott rykte om att utveckla spelare.

Även faktumet att Östersunds huvudtränare Graham Potter är engelsman är något man måste ta med i ekvationen.

– Graham och vår assisterade tränare Billy Reid är väldigt aktade namn. Framförallt när det gäller talangutveckling. 

Publicerad 2014-07-16 kl 16:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons