Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Qviding tvekar: "Mycket känslor inblandade"

Qvidings medlemmar riktar kritik mot Örgrytefusionen.
Nästa måndag avgörs om projektet fortsätter.
– Det är mycket känslor inblandade, säger ordföranden Joakim Nordh till fotbollskanalen.se.

Sedan klassiska Öis begärts i konkurs tvångsdegraderas de till division 1. Qviding fyller vakansen i superettan. Då har parterna planerat för en rockad som ska medföra positiva effekter för båda lägren. Genom en sammanslagning är tanken att föreningarna ska satsa mot en framtid ihop. Men ingenting är avgjort, och under nästa vecka finns risken att hela idén döms ut.

- Glasklart har det inte varit i något skede. Vi har en projektgrupp som tittar på för- och nackdelar med detta. Nästa måndag håller vi styrelsemötet och då ser vi hur vi ska gå vidare. Det är ju inte bara hjärna i det här, utan även mycket hjärta och känslor. Sedan ska ett eventuellt beslut klubbas igenom på årsmötet, med två tredjedelars majoritet, säger ordföranden Joakim Nordh till fotbollskanalen.se.

Vilken respons har ni fått från medlemmarna hittills?
- Både och. Det finns röster för och emot. Tittar man på våra gästböcker på internet är det övervägande negativt. Men det är kanske den kategorin som tar sig ton i störst utsträckning också, säger Nordh.

Han konstaterar att det rent ekonomiskt finns många incitament med en sammanslagning. Qviding har svårt att locka sponsorer – och även om omsättningen fördubblas i superettan är den effekten tillfällig. På sikt behöver man en stabilare grund att stå på för att nå föreningens mål.

- Samtidigt finns värden vi måste bevaka om vi ska genomföra det här. Det handlar om vår fina ungdomsverksamhet och damsektionen bland annat, säger Joakim Nordh.

Att se sin egen förening ”gå i graven” i dess nuvarande form är en tanke som inte heller kittlar Qviding-ordföranden nämnvärt.
- När du uttrycker det på det sättet låter det såklart vemodigt. Men man kan ju också se det som att vi har något bra i nuläget. I stället för att behålla det kan det vara rätt att pröva något nytt för att i slutändan få ett ännu bättre resultat. Men som sagt: det här är svåra frågor och det är dem vi utreder nu, säger Nordh.

Publicerad 2011-02-15 kl 10:05

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER