POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
32v

Rasmus Jönsson återvänder till HIF: "Väntat länge på denna dagen"

Foto: Bildbyrån

Rasmus Jönsson, senast det begav sig i HIF.

Helsingborg fortsätter att spetsa truppen.
En av guldhjältarna från 2011 - Rasmus Jönsson - återvänder till klubben.
- Det är skönt att allt äntligen är på plats, säger anfallaren, som skrivit på ett korttidskontrakt, till HIF:s hemsida.

Med Pär Hansson och Andreas Granqvist redan i truppen gör Helsingborg ännu en värvning av en tidigare profil. Rasmus Jönsson, som var en av de stora hjältarna bakom guldet 2011, återvänder till klubben.

Anfallaren lämnade HIF efter guldåret, och har därefter spelat i Wolfsburg, Frankfurt, Ålborg och senast Odense. Nu har Jönsson skrivit på ett korttidskontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Det känns väldigt skönt att det är klart. Jag har väntat länge på denna dagen och det är skönt att allt äntligen är på plats så nu ser jag fram emot att träna. Det är lite skillnad mot den dagen jag lämnade men samtidigt är det väldigt spännande och jag ser fram emot utmaningen att först och främst ta laget till allsvenskan och sen får vi se vidare därifrån. Jag har följt laget väldigt noga. Som uppvuxen i staden har HIF alltid varit favoritlaget och det släpper inte bara för att man flyttar utomlands, säger Jönsson till klubbens hemsida.

Helsingborg har jobbat länge på värvningen, och redan i vintras var det nära.

- Jag var helt klart sugen, har Jönsson tidigare sagt till Fotbollskanalen.

HIF-tränaren Per-Ola Ljung har jobbat med Jönsson tidigare och gläds över att nu få göra det igen.

- Det är fantastiskt roligt att Rasmus är tillbaka och vi behöver inte presentera honom för vår publik och vi behöver heller inte fundera över hur lång tid det ska ta för oss att förstå vad han är för typ av spelare. Jag, Reine Almqvist och Sven Andersson har jobbat med honom och Christoffer Andersson har spelat med honom så startsträckan är minimal. För oss handlar det om att just nu få ett nuläge av Rasmus både fysiskt och mentalt. Vissa saker kommer säkert ta längre tid att jobba med än andra men att vi ska hitta varandra på en kort sikt här tar jag för givet.

Publicerad 2018-07-13 kl 12:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå