Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Sågningen: "Hammarby och Djurgården har gett upp hoppet"

Foto: Scanpix.

Kar-Gunnar Björklund menar att Hammarby och DJurgården tappat hoppet.

Allt fler elitlag i Sverige väljer konstgräs före naturgräs.

En tråkig utveckling som, enligt Helsingborgs Karl-Gunnar Björklund, går åt fel håll.

- Titta på Djurgården och Hammarby, de har gett upp hoppet att spela internationellt, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Sju av sexton lag i årets allsvenska använder konstgräs som underlag på sin respektive hemmaarena. Allt fler klubbar anammar trenden – och när nya arenor byggs väljer klubbarna ofta alternativet i plast och gummi.

Utvecklingen med konstgräset delar ofta fotbollssverige – och två som tagit tydlig ställning är Helsingborgs assisterande tränare Kalle Björklund och sportchefen Jesper Jansson – framför allt efter att konkurrenten Landskrona tagit rygg.

- Jag måste säga "vad håller ni på med?". Det här påverkar oss också. Om det blir konstgräs i Landskrona måste vi se över eventuella samarbeten. Detsamma gäller för Ängelholm om det kommer konstgräs där i framtiden, säger Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad.

Kalle Björklund är inne på samma spår – och tar Djurgården och Hammarby som exempel. Beslutet att skaffa konstgräs underminerar klubbarnas framtid, menar han.

- Titta på Djurgården och Hammarby, de har gett upp hoppet att spela internationellt. De blir bara ett lag i Stockholm, så känns det när de spelar på konstgräs. Hade jag varit spelare skulle jag aldrig ha gått dit, säger Björklund.

- Inom svensk fotboll pratar vi om att ha kunden i centrum och erbjuda komfort med nya fina arenor. Jag köper den biten. Men vi kan inte göra avkall på det vi faktiskt sysslar med. En ny vacker arena med konstgräs är ett misslyckande för fotbollen, kompletterar Jesper Jansson.

Publicerad 2013-10-17 kl 15:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons