POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Sanningen om bråket i Hammarby - Hallenius utslängd från matchgenomgång

Linus Hallenius utslängd från en spelargenomgång, Petter Furuseth petad från truppen. Fotbollskanalen.se har pratat med en spelare i Hammarby som ger en bild av en klubb med problem.

Fotbollskanalen.se skrev tidigare under dagen att sanningen bakom petningen av Petter Furuseth är ett en situation som ska ha uppstått på en matchgenomgång. Här är hela sanningen. Jesper Blomqvist ska ha slängt ut Linus Hallenius från ett spelarmöte när Furuseth tog anfallaren i försvar.

En spelare som bevittnade det hela, men som vill vara anonym, berättar för fotbollskanalen.se vad som hände.
- Vi hade en utvärdering efter matchen mot Brage där tränarna presenterade statistik på missade passningar. Då frågar Linus hur man ska använda siffrorna, om det finns någon plan för hur vi ska göra annorlunda i framtiden. Han ifrågasatte om det fanns en idé. Då svarade Jesper med att säga att om det fanns någon som inte hade förtroende för deras metoder så skulle de räcka upp handen och sedan lämna rummet. Linus räckte upp handen och frågade Jesper om det innebar att han skulle gå, Jesper sa att han skulle det och så försvann Linus iväg.

- De var klart osams och frågan var väl vad som var poängen med att presentera en massa statistik över missade passningar utan att ta det vidare och analysera varför det är så.

Spelaren berättar att Furuseth sedan ska ha tagit Linus i försvar och ifrågasatt om det verkligen var okej att man inte kan ställa frågor till tränarna och det ska vara anledningen till att det skar sig mellan parterna. Hallenius ska enligt uppgift ha pratat ut med ledningen senare.

Om tränarduon gjort samma försök med Furuseth är oklart, men spelaren fick i alla fall inte följa med till Vaxjö för bortamatchen mot Öster.


Hammarbyspelaren som fotbollskanalen.se är i kontakt med antyder att missnöjet är större och att den här incidenten bara var en liten del i en större negativ helhet i klubben just nu.
- Om situationen hade varit annorlunda hade vi nog haft fler poäng, säger han uppgivet och hänvisar till att det är en ledarfråga.

- De är inga riktiga ledare. Man talar ibland om att tappa omklädningsrummet och det finns en stor frustration i spelargruppen.

Vad är det som saknas?
- När vi möter lag som Brage och andra bottenlag som måste kämpa varje poäng så har de alltid en klockren taktik. Det är lite brunkarfotboll som hela laget står bakom, vi är å andra sidan lite för beroende av individuella prestationer. Vi har inget kollektivt spel. Laget saknar en idé som alla står bakom.

Michael Borgqvist är Hammarbys officiella förstatränare medan Jesper Blomqvist är assisterande. Ändå är det ombytta roller i verkligheten.
- Har man varit på en träning så ser man att det är mycket Jesper som styr och ställer. Han är både tränare och spelare och det känns otydligt vilken hans roll är. På pappret är det Michael Borgqvist som är tränare, tror jag, men det känns inte som att han är det. Det känns som att vi har en spelande huvudtränare.

Spelaren berättar också att han helst inte skulle vilja vara anonym men att konsekvenserna kan bli för allvarliga om man går ut med öppen kritik. Speciellt efter att Petter Furuseth petats från matchtruppen.
- Det är ett svårt läge för man vill helst ha lugn och ro i Hammarby men nu är verkligen inte saker och ting som de borde vara. Och i slutändan är det ändå klubben som är det viktigaste. Sedan är man rädd för sin egen situation och därför vågar man inte gå ut och berätta om det.

Publicerad 2010-08-23 kl 22:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå