Sanslösa dramat: J-Södra kom ikapp på tilläggstid - då avgjorde TFF i 95:e

J-Södra kvitterade till 2-2 i 93:e.
Då svarade TFF - och avgjorde matchen i 95:e.
- Det kändes onödigt, som att vi gav bort allt initiativ, säger matchhjälten Fritiof Björken till Discovery+.

Publiken gjorde sig redo för avspark mellan Jönköpings Södra och Trelleborgs FF i superettan, men när klockan slog 15.00 hade domaren inte blåst igång matchen. Anledningen? Ett brandlarm på arenan hade blivit utlöst strax innan avspark.

Enligt Jönköpings-Posten tvingades samtliga personer på läktarna då att utrymma arenan, innan de kunde släppas tillbaka in igen efter några minuter.

"Av vad vi har fått till oss ska brandlarmet ha blivit utlöst på grund av att någon ska ha kommit åt en larmknapp på ett sätt som gjorde att larmet aktiverades", skriver JP i sin livechatt.

J-Södra meddelade kort därefter att avsparken hade skjutits upp till 15.15, och väl då kunde matchen komma igång. TFF gick upp i en 2-0-ledning i första halvlek efter mål av Bödvar Bödvarsson och Nicolas Mortensen.

Underläge i halvtid, men efter paus kom hemmalaget tillbaka. Robin Book reducerade först innan Edin Hamidovic, på tilläggstid, hittade in till Marko Nikolic som kunde stöta in 2-2. Då stod klockan på 93 minuter, men matchen var inte avgjord.

Bara minuten senare återtog TFF ledningen genom Fritiof Björken som gjorde 2-3 i 95:e minuten - och säkrade tre poäng till gästerna.

- Deras mål låg i luften, tyvärr. De skapade inte så mycket, men när man leder med 2-0 och momentumet svänger över blir det osäkert. Vi blev lite försiktiga. Sen tycker jag att vi gör det helt okej ändå, även om de lyckades få in en boll. Det kändes onödigt, som att vi gav bort allt initiativ, säger Björken till Discovery+ efter matchen.

- Sen är det väl anfallet direkt efter som jag får ett bra inlägg som jag kan göra mål på.

En tuff start för Óscar García Rodriguez, som tog över som ny huvudtränare i J-Södra tidigare i veckan efter att Patrik Jildefalk fått sparken.