Seger för J-Södra efter Brages självmål - Gwargis ut på bår

J-Södra besegrade Brage - efter ett dråpligt självmål av de sistnämnda.
Men det var inte bara positivt för Jönköpingslaget.
Inlånade Peter Gwargis fick lämna plan på bår efter en smäll.

Brage, som har inlett superettan-säsongen med två segrar, tog under måndagen emot Jönköpings Södra. Då fick hemmalaget en tung start på matchen. Efter bara fem minuter spelade skulle Jonathan Tamimi passa hem till egen målvakt. Men det blev ett missförstånd mellan försvararen och Viktor Frodig. Bollen stoppades inte utan fick i stället rulla in mellan stolparna och 1-0 till gästerna var ett faktum.

Men det följdes sedan av ett bakslag för J-Södra. Dryga kvarten hade passerat när Peter Gwargis, som inlett säsongen med två mål på två matcher, blev liggande efter en närkamp. Den MFF-inlånade anfallaren hade rejält ont och läkare kallades in på plan. Efter en längre undersökning bars Gwargis ut på bår och ersattes av Elias Nordström.

Därefter var det Brage som hade initiativet. Det följdes av först en ribbträff från Douglas Karlberg och sedan ett bortdömt mål. Bengt Hallberg avslutade men bollen gick rakt på målvakt, och studsade tillbaka på Hallberg som då hade tappat balansen och fick då bollen på armen. Joakim Perssons avslut i öppet mål gjorde därmed ingen skillnad på resultatet.

Men strax innan paus hittade Brage fram till en kvittering i matchen, genom just Persson. Anfallaren gick i djupled på en lång boll och kom själv mot målvakten. Med en bredsida kunde han placera in bollen lågt vid den vänstra stolpen. Lagen gick till paus i likaläge.

Nästa mål i matchen kom sedan från gästerna och närmare bestämt från inbytte Nordström. Robin Book stod för förarbetet men blev stoppad i straffområdet och kunde då få bollen vidare till sin lagkamrat som satte in den till 2-1. Det blev även slutresultatet i matchen. Det innebär att båda J-södra har tagit sina första poäng för säsongen, medan Brages segersvit bryts.