Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

"Shejken" spelar gratis i Hammarby

Cheikh Tidiane Sarr - Hammarbys senaste nyförvärv. Men trots att förnamnet för tankarna till oljemiljonärer så är han helt gratis.
- En investerare betalar min lön, avslöjar Sarr.

Dåliga resultat och dålig ekonomi - Hammarby ville förstärka laget inför Superettans höstsäsong, men pengarna fanns inte.
Danske högerbacken Cheikh Tidiane Sarr provspelade tidigare i sommar och Hammarby imponerades, men med den tajta ekonomin i klubben blev det svårt att lösa spelaren.

Sarr, med förflutet som ungdomsproffs i franska Bordeaux och senast i danska Superligalaget Lyngby, lyckades hitta fram till en annorlunda lösning med de grönvita.

- Jag ville så gärna spela här, så vi fick lösa det på annat sätt. En investerare går in och betalar min lön och har fixat med en lägenhet, så det kostar inte Hammarby någonting, berättar Sarr för FotbollDirekt.se.

Så angelägen var Sarr om att spela i Hammarby att han valde bort en allsvensk klubb som visade konkret intresse.

- Ja det stämmer, det var en klubb, jag vill inte säga vilken, som var väldigt intresserade. Men jag hade bestämt mig för Hammarby då.

Beslutet kom dock inte omedelbart. Sarr gjorde 16 matcher för Lyngby senaste säsongen men kontraktet gick ut med den danska klubben och även om superligan och superettan är lika till namnet så är steget neråt förstås stort.

- Jag kände ju till Hammarby sedan tidigare men karriärmässigt är det förstås ett par steg ner, så jag var rätt skeptisk. Jag pratade med min kompis Christian Traore som spelat där tidigare och han berättade för mig vilken stor klubb det är och vilka passionerade fans de har.

- Sedan var jag och tittade på deras hemmamatch mot Ängelholm och matchen hann knappt börja innan jag hade bestämt mig. Jag har spelat på de största arenorna i Frankrike och varit runt i världen med danska ungdomslandslag, men jag har aldrig varit med om en sådan stämning någon annanstans. Jag kände att jag bara måste spela här.

Du har redan fått smeknamnet "Shejken" - det låter inte direkt som en som spelar "gratis" i superettan?
- Haha, ja, jag förstår kopplingen men jag har inga problem med smeknamnet. Det är klart att ingen professionell fotbollsspelare vill spela helt gratis, men samtidigt är det inga stora pengar jag får. Det är ju skillnad mot i Danmark.

- Men jag är inte här det här för pengarna, jag är är för passionen.

- Jag är väl medveten om klubbens situation, att de har stor press på sig att göra bättre resultat. Och jag kan bara göra mitt bästa för att bidra till det.

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?
- Jag är ganska snabb, och bra en mot en, jag vill vara med i offensiven och spela en passningsfotboll efter marken. Jag har förstått att superettan är en tajt serie där det inte alltid är den vackraste fotbollen som vinner, men det är min ambition iallafall.

- Jag ser gärna en fortsättning med Hammarby, jag vill stanna i flera år. Men det är upp till mig att prestera först. Är jag så pass bra att de vill behålla mig så får vi sätta oss ner efter säsongen och hitta en lösning.

Publicerad 2011-08-27 kl 22:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons