Sirius krossade Assyriska

Sirius på nedflyttningsplats mot Assyriska som jagar en plats i allsvenskan. En ensidig historia i superettan i fotboll? Ja då, men åt "fel" håll. Sirius chockade gästerna från Södertälje och vann med hela 5-0, och tog sig därmed upp på kvalplats.

Gustaf Segerström gav hemmalaget ledningen i slutet av den första halvleken och i början på nästa avgjordes matchen när Shpetim Hasani satte två bollar i nät på tre minuter. Ett självmål och ett av Pierre Gallo gjorde utskåpningen total.

Det var verkligen bottenlagens dag. Förutom Sirius, vann både Vasalund (4-2 mot Norrköping) och Trollhättan (1-0 mot Jönköping södra), och de åtta sista lagen i superettan är nu inom fem poängs marginal.

Gif Sundsvall hade chansen att gå upp på andra plats, men det hade behövts seger borta mot Qviding. Det blev bara en poäng, 1-1, och "Giffarna" är kvar som trea, något som skulle innebära kval till allsvenskan.

Även serieledande Mjällby tappade poäng, 0-0 borta mot Ängelholm.